Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Antrenorul lui Tonita va prelua echipa nationala a Italiei dupa Mondiale

18 ianuarie 2011 INTERNATIONAL

Jacques Brunel

Managerul echipei Perpignan, Jacques Brunel, a confirmat jucatorilor ca va prelua ca antrenor selectionata Italiei dupa Campionatul Mondial.

Presa italiana de luni a scris ca Brunel, care a condus Perpignan catre castigarea primei ligi franceze in 2009, a ajuns la un acord cu Federatia Italiana de Rugby pentru a-l inlocui pe antrenorul actual, Nick Mallett.

Mai tarziu, in aceeasi zi, Brunel a confirmat jucatorilor sai ca va parasi clubul la sfarsitul sezonului. Fostul antrenor secund al Frantei (cand principal era Bernard Laporte, intre 2001 si 2007), a incheiat un contract pe 4 ani la carma azzurilor. In urma negocierilor cu Paul Goze, presedintele echipei, Brunel si-a incheiat contractul cu Perpignan, din care mai avea inca un an.

“M-am gandit o lunga perioada de timp inainte sa iau o decizie, dar a fost greu sa las sa treaca o oportunitate ca aceasta”, a spus Brunel inainte de sedinta foto la care au participat jucatorii Perpignan alaturi de vecinii lor catalani, FC Barcelona. “Sa antrenez o echipa nationala a fost mereu visul meu. Cu nationala franceza am fost doar secund…”

Zvonurile din presa franceza au sugerat ca fostul antrenor al echipelor Biarritz si Stade Français, Jacques Delmas, ar putea prelua echipa unde evolueaza Ovidiu Tonita.

Ca jucator Brunel a evoluat pentru FC Grenoble, US Carcassonne si FC Auch. El a antrenat pe FC Auch, US Colomiers, Pau si a fost antrenor secund al nationalei Frantei, responsabil de pachetul de inaintare.
Este la Perpignan din 2007.

Foto: www.rugby365.fr

1,760 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. rugby 18 ianuarie 2011 at 14:53

  Ar fi bine daca am putea citi aici informatii despre rugbyul din Romania.
  Despre rugbyul international putem citi si noi in planet-rugby, scrum.com, heavensrugby, itsrugby.com si alte site-uri pline de informatii de rugby.
  Concentrati-va deci pe rugbyul romanesc, restul gasim noi fara probleme.

 2. sevenlegend 18 ianuarie 2011 at 20:46

  Si la noi dupa mondiale cine vine?

 3. un batran rugbyst 21 ianuarie 2011 at 5:45

  eu il propun pe GICA VACARU da cu o conditie sa nu aiba in jurul lui CAPUSE adica ……….intelegeti voi.te pup GICUTZA

Leave A Response