Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Centru Olimpic de Pregatire la Barlad

22 ianuarie 2011 INTERN

COSR

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a aprobat, in sedinta din 14.01.2011, infiintarea unui Centru Olimpic de Pregatire a Juniorilor pentru Rugby in 7, in orasul Barlad. Acesta va avea ca scop pregatirea sportivilor in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

COSR a aprobat o structura formata din 20 de sportivi, un antrenor principal, un antrenor secund si un cadru medical.

Selectia pentru CNOPJ va fi facuta la toate cluburile de juniori. De asemenea, Directorii Regionali de Dezvoltare vor cauta tineri cu profil somatic, motric si mental potrivite pentru jucatorul modern de rugby in 7. Vizati sunt elevii de clasa a VIII-a care trebuie sa intre la liceu  si de asemenea elevii de clasa a VIII-a care practica rugby tag.

Selectia va fi facuta pana la sfarsitul acestui an scolar.

“In acest centru vor urma sa se pregateasca cei mai buni juniori din tara, astfel incat Romania sa poata participa la Jocurile Olimpice din 2016 cu o echipa al carui schelet sa fie alcatuit din sportivii de la CNOPJ. Este un proiect foarte important pentru noi si tin sa multumim public COSR pentru sprijin”, a declarat Secretarul General al FRR, Florinel Matei.

3,612 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

5 Comments

 1. cantor 24 ianuarie 2011 at 14:28

  felicitari celor din barlad care se ocupa de rugby.

 2. mecaniscm 24 ianuarie 2011 at 16:57

  SPERAMS A NU FIE PRAF IN VANT CA ALTE PROIECTE DEMARATE IN TROMBA SI TERMINATE CU “ACCIDENTARI”.NU VREM SA MAI AVEM MINCIUNI DE PROIECTE ! VREM REALITATI! IN SFARSIT DOAR UN CADRU MEDICAL IN SFARSIT UN STAFF CORESPUNZATOR.DAR PANA IN 2016 PARIEZ CA STAFFUL VA FI EGAL CU NU MARUL JUCATORILOR…DEH NU ORICINE VREA LA COPA CABANA…SPER SA NU NE DEZAMAGITI DIN NOU,MAI ALES ORASUL BARLAD CARE IN ULTIMA VREME A MINTIT RUGBY UL

 3. vasile constantin 25 ianuarie 2011 at 13:35

  Fara indoiala, Centrul National de Pregatire Olimpica de la Barlad este un punct bun intamplat in rugbyul nostru. Iar Barladul, pentru sarguinta oamenilor de acolo si baza sportiva, ce au realizat in aceste conditii grele, dar si pentru valoroasa traditie a rugbyul barladean, merita o asemenea recompensa.

  Prezentarea evenimentului, insa, contrariaza destul, parand a fi facuta de persoane care nu au nicio tangenta cu cresterea jucatorilor, cu formarea echipelor etc. Stiu, neintamplandu-se cine stie ce bun in rugbyul nostru de baza (cand echipe de Superliga sunt aproape sa-si declare „noncombat-ul”), atunci cand apare ceva demn, musai trebuie hiperbolizat!

  Ma refer la afirmatia ca cei 20 de jucatori-promisiune, in varsta de 14 ani acum (ce in primii doi ani tot vor fi cernuti aici) peste cinci ani vor constitui scheletul echipei noastre olimpice!!! Nu mai vorbim ca „olimpicii” nostri pe la 18 ani vor trebui sa lupte in competitia de calificare pentru turneul olimpic de la Rio de Janeiro. Cine crede ca asa ceva este posibil?

  Bine, forul federal, gratie unei serioase decizii a COSR, bifeaza interesul pentru rugbyul olimpic si, bine inteles, declara realizarea si la IRB. Totul ar parea in regula, daca responsabilii federali ar orienta marea realizare de la Barlad in animarea activitatii de baza. Pentru ca, daca scepticismul participarii la calificarile JO/2016 este justificat, impulsul la nivel national ar fi marea valorificare a CNPOJ.

  Imi permit sa avertizez un lucru important: in psihologia sportiva, in special la varstele tinere, se recomanda ca programarea aspiratiei (obiectivele) sa fie in concordanta cu premizele realizarii acesteia. Altfel se cultiva lipsa de incredere si de autostima, se ajunge la starea de lipsa de convingere si angajament, slabiciuni cu care rugbyul nostru se confrunta din plin, chiar la nivel inalt.

  Vasile Constantin-Mao

 4. CORNEL CONSTANTINIU 26 ianuarie 2011 at 8:44

  d-le cantor lasa pupatul in….. si dai drumu la treaba ,fiindca nu se aude nimic despre activitatea dezvoltarii rugbyului in zona de care raspunzi doar vorbarie .La munca prietene tu si restu

Leave A Response