Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

EXCLUSIV – Andy Key: Respectam echipa Bucurestiului. Va fi un meci greu.

22 ianuarie 2011 STEJARII BUCURESTI

Andy Key

Directorul Tehnic al celor de la Leeds a oferit un interviu in EXCLUSIVITATE pentru FRR.ro in care a vorbit despre meciul de duminica.
Andy Key spune ca Leeds trateaza cu respect echipa noastra si se astepta la un meci greu. Dupa opinia sa Fercu, Carpo si Calafeteanu sunt jucatori foarte talentati care ar putea face fata in campionatul Angliei.

FRR.ro: Domnule Key, cele doua echipe au oferit meciuri spectaculoase si in sezonul precedent, dar si in cel actual. Cum vedeti confruntarea de maine?
Andy Key: Va fi un meci greu. Am urmarit cu atentie evolutia Bucharest Oaks in ultimele meciuri, mai ales cu Stade Francais si trebuie sa recunoastem ca ati facut cateva meciuri bune, ati pus presiune pe Stade Francais si asa veti face si duminica. Stim ca nu e castigat nimic de la inceput. Pe deasupra e si multa mandrie in joc. Respectam echipa Bucurestiului pentru parcursul de pana acum si pentru modul in care a evoluat in acest sezon. Cred ca va fi un meci interesant.

FRR.ro: Ce asteapta Leeds de la acest meci?
Andy Key: Nu am ascuns niciodata faptul ca, dupa cum a decurs acest sezon pentru noi in campionatul intern, Premiership este cea mai importanta competitie, dar acordam respectul cuvenit meciului cu Bucuresti. Ne dorim un meci bun care sa ne ajute in evolutiile noastre viitoare din Premiership, astfel incat sa evoluam in aceasta liga si anul viitor.

FRR.ro: Vor influenta conditiile meteo meciul?
Andy Key: Cand am inceput pregatirea pentru aceasta partida am stiut ca nu vom avea parte de cele mai bune conditii meteo. Vremea va fi destul de friguroasa dar nu vom avea zapada. Terenul este intr-o conditie foarte buna pentru a juca rugby.

FRR.ro: Ati pregatit o tactica speciala pentru meciul de duminica?
Andy Key: Nu. Respectam pasiunea cu care joaca Bucurestiul, implicarea fizica a echipei voastre dar ne vom concentra pe modul in care Leeds va juca. Veti vedea o echipa foarte competitiva duminica.

FRR.ro: Ambii antrenori sunt fosti jucatori de inaintare, fosti campioni mondiali. Cum credeti ca va afecta acest fapt desfasurarea partidei?
Andy Key: In primul rand stiu sigur ca ambii antrenori se respecta foarte mult intre ei si in afara gazonului. Cred ca amandoi vor fi de acord cu mine ca depinde de jucatori pana la urma. Avem o vorba in Anglia: “Din moment ce ai trecut de linia alba a gazonului un antrenor poate face destul de putine”. Vor incerca sa isi influenteze cat mai mult echipa avand in vedere cunostintele si experienta pe care le au.

FRR.ro: Care credeti ca este punctul forte al Bucurestiului?
Andy Key: Aveti un pachet de inaintare foarte compact, care se bazeaza pe forta. Jucatorii vostri sunt foarte competitivi la nivelul inaintarii. Ne asteptam la un meci foarte fizic din partea Bucurestiului. De asemenea, treisferturile voastre au pase foarte bune si o indemanare deosebita. Nu trebuie sa le oferim deloc spatii.

FRR.ro: Ati observat vreun jucator al Bucurestiului in acest sezon? Ar putea el face fata in Premiership?
Andy Key: Nu vreau sa fiu nepoliticos dar nu le-am retinut exact numele. Asa ca, ma voi referi la pozitiile pe care acestia joaca. Numarul 11 (n.r. – Catalin Fercu) are mult talent si abilitati, numarul vostru 8 (n.r. – Daniel Carpo) este un jucator caruia ii place jocul fizic si care poate purta balonul foarte bine, numarul 9 (n.r. – Valentin Calafeteanu) are mult talent si este foarte rapid. Cred ca aveti o serie de jucatori mai mult decat capabili si care pot face fata in Premiership. Este imbucurator sa vezi ca ati inceput sa produceti jucatori care sa evolueze la nivel inalt, asa cum este in Premiership.

FRR.ro: Romania si Anglia se vor intalni anul acesta la Cupa Mondiala. Cum credeti ca va fi meciul?
Andy Key: Cu siguranta Anglia are teluri inalte la aceasta Cupa Mondiala. Stim ca englezii nu vor trata cu superficialitate meciul cu Romania. Va fi un meci in care Anglia va dori sa castige toate punctele puse in joc. Sunt destul sigur ca Romania va dori sa demonstreze cat de buni sunt in acest moment. Probabil ca multi vor tine cu Romania tocmai pentru ca nu este favorita.

Foto: www.leedscarnegie.co.uk

2,049 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response