Monday 25th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Henry Manu – Capitan la Racing Club din Paris si membru fondator al FRR

29 ianuarie 2011 PROFIL
La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.

Federatia Romana de Rugby

Celebru jucator roman de rugby in anii pionieratului acestui sport, MANU HENRY (1899 – 1940) s-a nascut in Bucuresti.

Polisportiv (aviator, automobilist, schior) si jucator international de rugby de mare valoare.

Joaca impotriva Frantei si S.U.A. (1919) la Jocurile Internationale de la Paris – Pershing si inca odata impotriva Frantei in 1927.

In timpul studiilor efectuate in Franta, joaca aici, fiind capitanul echipei de la “Racing Club” din Paris, jucator titular si capitan in echipa Parisului.

In tara, evolueaza la “Tenis Club Roman” (T.C.R.), pe postul specializat de inaintas linia a II-a.
Membru fondator al Federatiei Romane de Rugby. Disparitia sa prematura a lasat imaginea unui personaj de legatura in lumea rugby-ului.

Prof. Mihai Cojocaru

2,448 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Monex 3 februarie 2011 at 18:49

    Uvertura Jack Kyle era jucatorul reprezentativ al echipei de rugby 61 de ani mai tarziu el era singurul supravietuitor al grupului de atunci si astepta cu rasuflarea taiata sfarsitul meciului de pe Millenium Stadium la capatul caruia echipa de rugby a Irlandei avea sa devina campioana absoluta a competitiei castigand trofeul Six Nations Marele Slem Tripla Coroana si mai ales devenind mandria unei natiuni care visa de doua generatii la egalarea celei mai mari performante atinse vreodata de sportul irlandez. Largirea bazei de selectie prin investitii inteligente care au plasat rugby-ul inaintea tuturor disciplinelor sportive din insula redefinirea structurilor competitionale si infiintarea a patru franchize care sa reprezinte provinciile traditionale irlandeze atragerea de sponsori puternici in jurul rugby-ului negocierea abila a drepturilor de televizare ca pilon al noii strategii de marketinkg a echipelor reprezentative nationale si provinciale au facut din Irlanda una dintre fortele rugby-ului actual.

Leave A Response