Saturday 15th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

27 de profesori de sport au devenit instructori de SRugby in Valcea

8 februarie 2011 JUNIORI

Copiii si profesorii s-au fotografiat impreuna la sfarsitul competitiei

In urma examenului scris si practic organizat de FRR si “Teacher &Young Leader Trust Tag Rugby” din Marea Britanie (prin echipa condusa de Trevor Martingel), 27 de profesori de sport din judetul Valcea au devenit instructori de Super Rugby (rugby non-contact).

Proiectul de de la Ramnicu Valcea a inceput in martie 2010 cu doua scoli (patru profesori), iar anul acesta in februarie au fost prezente 15 scoli (27 de profesori).

“Anul trecut ne-am axat pe pregatirea elevilor si pe o popularizare cat mai buna a rugby-ului non-contact la nivelul localitatii Ramnicu Valcea. Anul acesta ne-am axat pe pregatirea profesorilor din tot judetul in vederea antrenamentelor, cat si in vederea organizarii de turnee de SRugby. Am inceput pe data de 31 ianuarie 2011 la Colegiul National Mircea cel Batran, unde Trevor si cu mine le-am tinut un curs de introducere in rugby si in special in rugby non-contact si am terminat cu turneul din data de 03.02.2011”, a declarat Directorul Regional de Dezvoltare al FRR pe zona Muntenia, Nicolae Ungureanu.

La turneu au participat peste 300 de spectatori, cei peste 72 de copii (nelegitimati) de la scolile generale din Ramnicu Valcea au primit 65 de diplome, 10 premii si trei cupe.

“Turneul a fost o reusita. Cel mai mare castig a fost faptul ca intr-un oras in care se vorbeste foarte mult de handbal, a aparut un nou cuvant: SRugby(rugby non-contact). S-au marcat 52 de eseuri. Jucatorul turneului a fost o fata care i-a impresionat pe toti prin prestatie, Popa Bianca Mihaela. Doresc sa le multumesc celor care au ajutat la buna desfasurare a evenimentului si Inspectoratului Scolar al Municipiului Ramnicu Valcea, Inspector de specialitate – Mariana Georgescu, Inspector proiecte educationale – Madalina Adiana Popescu, Dir. Adj. Sc.gen Anton Pann – Elena Geica, Dir. Sc.gen Anton Pann – Spiridon Elena si Coordonatorului Poiectului – Tatiana Marandici”, completeaza Nicolae Ungureanu.

Numele profesorilor care au fost declarati admisi la examenul practic si scris de instructor de SRugby -Ramnicu Valcea-2011:

NUME PRENUME SCOALA / LICEUL
Oprea Ion CNIM.Basarab
Cazacu Iulian Sc.gen. Greblesti
Grama Horia Sc.gen. Oltchim
Dejescu Nicolae CNIM.Basarab
Mihaescu C-tin Sc .gen. nr 8
David Nicolae Gr.Sc.Ind.G-ralMagheru
Gaita Gabriel Sc.gen.Daesti
Barbut Daniel Sc.gen I.Ghe. Duca
ValceanuCristian Gr.Sc.P Poenaru Balcesti
Stanescu Sorin Sc.gen.nr 5
Culinovschi Dan Gr.Sc.Ind.G-ralMagheru
Aleca Adrian Sc.gen. Dozesti
Mugescu Ionela Sc.gen.Tache Ionescu
Becsan Diana Sc.gen.Tache Ionescu
Mihai Maria CNMB
Stoicanescu Denisa CNMB
Pupaza Petre Sc.gen. Oltchim
Nicolau Romanita CNMB
Georgescu Mariana Sc.gen I.Ghe. Duca – ISJ
Danes Mircea Sc.gen I.Ghe. Duca
Nitulescu Coca CNIM.Basarab
Matei Bogdan Sc.gen.Anton Pann
Corendea Gheorghe Sc.gen.Anton Pann
Ignat Elena C Teh.Forestier
Dobre Daniela C Teh.Forestier
Predescu Catalin CN M cel Batran
Dumitrescu Adrian Sc.gen.Sutesti

3,152 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

  1. Marandici Tatiana 9 noiembrie 2011 at 17:48

    Impactul proiectului a fost mult mai mare decat a fost prevazut initial. Multumesc FRR pentru implicare!

  2. Trevor Martingell 11 noiembrie 2011 at 13:18

    The Tag Rugby Trust has enjoyed working with Nicholae and the great people in Rm. Valcea and is looking forward to more development in years to come

Leave A Response