Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

VIDEO – CEN: Georgia obtine punctaj maxim si dupa a doua etapa. Rusia, invinsa acasa de Portugalia

12 februarie 2011 NATIONALA

Centrul Tedo Zibzibadze a reusit doua eseuri impotriva Spaniei

Georgia a invins astazi la pas nationala Spaniei cu scorul de 60-0, in a doua etapa din Cupa Europeana a Natiunilor. In celalalt meci, Rusia a pierdut la limita acasa cu Portugalia, 19-21. A treia partida a acestei etape, Ucraina-Romania nu s-a jucat datorita gazonului inghetat de la Kiev.

Georgienii au reusit noua eseuri in aceasta partida (sase transformate) si o lovitura de pedepsa. Gruzinii si-au asigurat punctul bonus ofensiv inca de la pauza prin cele patru eseuri marcate Gugava, Kvirikashvili, Katcharav si Khamashuridze. Kvirikashvili a transformat doua incercari si o lovitura de pedeapsa.

Dupa 27-0 la pauza, georgienii nu au slabit ritmul si au reusit sa culce balonul in terenul de tinta de inca cinci ori. Fostul taloner al Farului, Natriashvili, a dat tonul punctelor marcate de georgieni in partea secunda. Centrul Zibzibadze (2), Labadze si Beka Urjukashvili au semnat celelalte incercari. Prin transformarile lor, Kvirikashvili (1) si Malaghuradze (3) au stabilit scorul final. Georgia – Spania: 60-0.

La Soci, australianul naturalizat Joseph Gardner a marcat primele puncte pentru lusitani in minutul trei dintr-o lovitura de pedeapsa, dar Kushnarev a egalat prin acelasi procedeu. Gardner si-a adus echipa in avantaj in minutul 13 tot dintr-o lovitura de pedeapsa. Kushnarev (16’ si 25’) cu doua lovituri de pedepsa reusite a adus Rusia in avantaj pentru prima si ultima oara in aceasta partida.

In minutul 33, portughezii reusesc prima incercare a partidei, Gardner transforma si stabileste scorul pauzei. 13-9 pentru Portugalia. Australianul culca balonul in terenul de tinta la doua minute de la reluarea jocului.
Gheata lui Gardner (46’-lovitura de pedeapsa) aduce cea mai mare diferenta de scor din aceasta partida: 21-9 pentru portughezi.
Rusii ataca si inscriu doua eseuri prin Ostroushko, ambele tentative de transformare fiind ratate (a doua chiar in minutul 80). Rusia obtine punctul bonus defensiv si ramane pe locul trei in clasament.

CLASAMENT

1. Georgia 10 puncte (2 meciuri)
2. Portugalia 8 puncte (2 meciuri)
3. Rusia 5 puncte (2 meciuri)
4. Romania 1 punct (1 meci)
5. Spania 1 punct (2 meciuri)
6. Ucraina 0 puncte (1 meci)

2,089 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. meachen redivivus 12 februarie 2011 at 21:47

  Nu-i vreau georgienii sau portughezii pe Mitrea sau McDowell ?
  Eu ii dau gratis !
  Cine e de acord cu mine ?

 2. robert 13 februarie 2011 at 15:46

  cat dai atata face
  mc’d macar a fost jucator
  dar danutz….
  aveti grija unde il donati pe asta ca o sa aveti probleme cu justitia, e caz penal

 3. nu 15 februarie 2011 at 16:02

  georgienii doar cu determinare si atat…organizare zero…au intrat in continuu in spanioli(spaniolii slabi slabi slabi)…cred ca Romania va avea un meci greu cu Georgia dar nu are voie sa piarda(daca stejarii vor fi montati si hotarati sa castigi meciul cred ca vom fi victoriosi)

Leave A Response