Wednesday 27th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Ne-a parasit Viorel Spinei

20 februarie 2011 MEDIA
La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.

Federatia Romana de Rugby

Saptamana trecuta a parasit lumea aceasta colegul VIOREL SPINEI. Plecarea lui a fost discreta, la fel cum i-au fost ultimii ani din viata.

Nascut in 1949, a jucat rugby de tanar. Dupa ce a abandonat cariera de jucator la Sportul Studentesc, a devenit antrenor al echipelor de seniori Calculatorul (1977-1979), Stiinta (1979-1992), iar din 1990 a mai multor echipe de copii si juniori mici sau cum ii placea sa-le spuna „poussins”, „gamins” si „benjamins”. Cu cateva echipe a jucat in Franta, Polonia, Italia, etc.

A avut un puternic rol in organizarea a peste 20 de editii ale Turneului Bucuresti pentru copii. A fost un fin cunoscator al rugbyului si din punct de vedere regulamentar, dar si al tehnicii si tacticii. De-a lungul timpului a facut parte activa din comisiile asociatiei noastre de competitii, relatii internationale si disciplina. Datorita firii lui optimiste, intotdeauna gaseai la el o vorba buna de incurajare, un sfat cand era nevoie.

Modestia, prietenia si respectul fata de toti rugbistii indiferent de varsta l-au caracterizat. Figura lui de om bine-crescut nu o vom uita niciodata, ne va lipsi.
Dumnezeu sa-l ierte !

Asociatia Municipala de Rugby Bucuresti

2,337 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

11 Comments

 1. calin catalin 21 februarie 2011 at 8:07

  Intr-adevar un om discret. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

 2. Vatui Mircea 21 februarie 2011 at 9:34

  Un rugbyst original si pasionat, delicat si cu mult bun simț.
  Dumnezeu sa-l ierte și să-l odihneasca in pace !

 3. Mihai Bazgan 21 februarie 2011 at 11:51

  Cu durere si neputinciosi in fata destinului, am primit vestea neasteptata a disparitiei unui prieten si metaforic vorbind a aparitiei unei mici stele pe cerul instelat a rugbyului romanesc(desi nu trecuse nici macar o luna de zile de la ultima aparitie a altei stele); si pentru ca stelele nu mor niciodata ,iar noua stea trebuie sa aiba un nume , ea va purta numele lui VIOREL SPINEI .
  Pentru multi dintre noi, VIOREL SPINEI, ne-a fost atat dascal pe terenurile de sport, cat mai ales un prieten adevarat gata oricand sa se sacrifice pentru binele marii familii a rugbyului romanesc, pe care a considerat-o, de multe ori, mai presus decat propria familie.Harul amicitiei profunde, modestia si discretia l-au caracterizat, si cum era firesc si aceasta trecere neasteptata catre alta lume a avut loc cat se poate de discret.In urma lui, rugbyul romanesc a ramas aceeasi scena a vietii, cu visuri si sperante, cu satisfactii si amaraciuni, cu realizari si esecuri, cu lacrimi si bucurii, cu risipa de energie a unor tineri entuziasti intrecandu-se loial. Si pentru ca cuvintele nu pot exprima intotdeauna ceea ce simtim in astfel de momente ,inchei discret cu :
  Dumnezeu sa-l ierte !
  Mihai Bazgan – presedinte AMRB

  P.S Rog pe toti cei ce l-au cunoscut, si care nu vor putea sa participe la slujba de inmormantare, sa pastreze un moment de reculegere in memoria lui VIOREL SPINEI.

 4. ss 21 februarie 2011 at 12:31

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!!!

 5. Marian Burlacu 21 februarie 2011 at 14:21

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 6. Mitrea 21 februarie 2011 at 16:06

  Dumnezeu sa te aiba in paza ! Rugbyul romanesc a mai pierdut un OM !

 7. georgebargaunas 21 februarie 2011 at 21:51

  Dumnezeu sa-l ierte!

 8. Serban Catalin 22 februarie 2011 at 10:17

  Dumnezeu sa-l odihneasca. A fost si va ramane in amintirea mea…un loial prieten al rugby-ului.

 9. gica vacaru 22 februarie 2011 at 11:06

  mult prea devreme a plecat si VIOREL .un om care nu a suparat si nu a jignit pe nimeni niciodata.Dumnezeu sa aibe grija de sufletul lui.

 10. Vasile Soporan 22 februarie 2011 at 22:25

  Dumnezeu sa-l odihnesca in pace Imi aduc aminte cu drag de acest minunat OM care ma astepta cu mare respect la toate turneele de rugby din Bucuresti la nivel de copii.Afost un mare sufletist dorea ca toata lumea sa fie multumita;toti participanti sa fie premiati. Ar mai fi multe lucruri de spus dar eu cred ca el ne urmareste deacolo din ceruri si se bucura alaturi de noi care iubim copii si ii indrumam in jocul pe care la iubit atat de mult. DUMNEZEU S-AL AIBE IN GRIJE.

Leave A Response