Tincu si Tonita au ratat finala Heineken Cup

Rugby Romania

Echipa romanilor a ratat finala celei mai prestigioase competitii intercluburi dupa ce a pierdut in fata englezilor de la Northampton.
Tincu si Tonita nu au facut parte din lotul celor de la Perpignan fiind accidentati.

Stade Francais – Harlequins, finala Amlin Challenge Cup
Cea de-a doua competitie intecluburi a batranului continent si-a desemnat finalistele in acest week-end.
Harlequins s-a impus cu scorul de 20-12 pe terenul celor din Munster, calificandu-se astfel in finala. Oaspetii au dominat inceputul de joc, marcand doua eseuri, prin Robson, in minutul 9, si Care, minutul 34. Evans si acelasi Care au transformat incercarile care au adus avantaj formatiei vizitatoare, dar Munster a revenit in chiar ultimul minut al primei parti, prin eseul lui Jones, convertit apoi de O’Gara.
Dupa 14-7 pentru Harlequins la pauza, gadele au atacat in cautarea egalarii, dar punctele au venit tot pentru vizitatori, care a punctat prin loviturile de pedeapsa ale lui Clegg, din minutele 49 si 58. Tabela va fi inchisa de eseul lui Howlett, din minutul 78, prea putin insa pentru gazde.
In cealalta semifinala, in duelul francez, Stade Francais s-a impus greu in fata celor de la Clermont, cu scorul de 29-25. Gazdele au inscris doua incercari, Arias, min. 22 si Beaussis, min. 66, restul punctelor venind de la transformerul Beauxis, care a convertit incercarile echipei sale, dar a si transformat 5 lovituri de pedeapsa (min. 13, 28, 33, 36 si 57). Punctele celor de la Clermont au fost marcate prin eseurile lui Pisi, min. 16, Russel, min. 49 si Cudmore, min. 77, dar si prin loviturile la but ale lui Parra, care a transformat primele doua incercari si doua penalitati, in minutele 15 si 46.
Finala Amlin Challenge Cup va avea loc pe data de 20 mai, incepand cu orele 21.45, pe Cardiff City Stadium.

Northampton – Leinster, finala Heineken Cup
Marea Britanie a castigat duelul semifinalelor Heineken Cup cu marea sa rivala europeana, Franta.
Leinster a dispus de liderul din Top 14, Toulouse, cu scorul de 32-23, acontandu-si astfel biletele pentru finala celei mai galonate competitii pentru cluburile de pe batranul continent. Leinster a punctat prin Heaslip, min. 31 si O’Driscoll, min. 59, ambele transformate cu precizie de Sexton. Acelasi suteur a fost cheia meciului, aducand puncte si din loviturile de pedeapsa din minutele 11, 15, 42, 49, 55 si 81. Francezii au ajuns si ei de doua ori in terenul de tinta advers, prin Fritz, min. 5 si Picamoles, min 44. Incercarile au fost transformate de Skrela, care a mai marcat in minutul 12 din drop si in minutul 37 din lovitura de pedeapsa. Bezy a transformat si el o penalitate pentru Toulouse, in minutul 76.
Northamtpon a castigat cu 23-7 in fata unui Perpignan in care nu au aparut Tincu si Tonita. Britanicii au marcat eseuri prin Foden, min. 15 si Clarke, min. 30, ambele transformate de Myler, cel care a mai adus puncte din loviturile de pedeapsa executate in minutele 24, 37 si 50. Francezii au punctat doar prin incercarea lui Guirado, din minutul 38, care a fost transformata de Porical.
Finala Heineken Cup va avea loc pe data de 21 mai, pe Millenium Stadium din Cardiff.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile