Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Inca un roman in prima liga franceza: Silviu Florea va juca in TOP 14 cu Bordeaux

23 mai 2011 TOP 14

Silviu Florea (la balon)

Internationalul roman Silviu Florea a fost titular duminica in finala diviziei secunde din Franta care asigura echipei castigatoare prezenta in primul esalon valoric din Hexagon.

Echipa jucatorului roman a trecut de Albi si va evolua in Top 14 din sezonul viitor.

Albi a deschis scorul prin lovitura de pedeapsa a lui Manca, dar Fraser a egalat pentru Bordeaux prin acelasi procedeu. Cei doi au repetat aceasta succesiune si in minutele 14 si 19, dar Fraser a reusit a treia lovitura de pedeapsa in minutul 25.

Echipa din Albi a intrat in avantaj la pauza dupa eseul reusit de Crisjan Van Der Westhuyzen.
Bordeaux a iesit mult mai convinsa de la vestiare si a reusit doua eseuri prin Rey (transformat de acelasi Fraser) si Lilo.

Manca a redus din diferenta pentru Albi dar nu a mai putut schimba soarta intalnirii.

Albi 14, Bordeaux 21 si Silviu Florea merge in Top 14.

“Am fost considerati outsideri atat in semifinala, cat si in finala. Colegii mei s-au daruit 100% in aceste meciuri si am produs surpriza. Dupa meciul cu Grenoble am inceput sa credem ca putem castiga finala. Cei din conducerea clubului vor sa mareasca bugetul pentru a face fata in Top 14. Speram sa ne mentinem in prima liga. Va fi dificil debutul de sezon pentru ca avem multi internationali care vor participa la Cupa Mondiala. Nici acum nu imi vine sa cred ce am realizat”, a declarat pentru FRR.ro, Silviu Florea.

1,977 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

5 Comments

 1. sa vada cine trebuie ! 23 mai 2011 at 19:03

  Doi romani , Manta si Florea , au ajuns prin munca lor si a echipei lor in prima divizie franceza , unde deja sunt inca 3 romani . E ceva comparabil cu eventuala prezenta a 5 romani in Premier League sau Primera Division la fotbal . Lamentabile , in acest context , exclamarile ” e o minune ca ne-am calificat la CM ! ” ale unuia din sefii FRR – da , ar fi fost o minune calificarea la CM fara marii jucatori dar pana una alta fara ei eram pe 4 in CEN .
  Pana la marele debut al lui Tamba cu ucrainienii sa nu uitam de Silviu Florea , Bogdan Balan , Ion Paulica , Alexandru Manta , Dan Dumitru , Petre , Sarbu , Iulian Dumitras , Sorin Socol , Ursache , Lazar , Sarbe , Coste , Tincu si Tonita … Cine nu are batrani sa-i cumpere !

 2. ive 23 mai 2011 at 21:12

  Felicitari si sper ca vei fi printre ”stejari” la Cupa Mondiala;sau ne vom ”bucura” de o noua retragere din motive personale?

 3. Gareth Edwards 24 mai 2011 at 10:55

  Cunoscatorii de rugby din tara asta spun ca Silviu Florea este indispensabil gramezii. Impreuna cu Paulica si Tincu sper sa avem o linia intai de granit.
  Sper din toata inima sa fie chemat Silviu la nationala, este pentru binele rugby-ului romanesc!

 4. centru 24 mai 2011 at 15:00

  Bravo Silviu ! Avem nevoie de tine , de Paulica , de Cezar Popescu , de Bogdan Balan si de Toderasc in gramezile din Noua Zeelanda .

 5. Ungureanu 24 mai 2011 at 18:51

  Felicitari,prietene….sper sa ai un sezon minunat in Top 14 !

Leave A Response