Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Emil Pirtoc: Arbitrajul romanesc este in crestere

24 iunie 2011 ARBITRAJ

Emil Pirtoc, presedintele CCA

“Arbitrajul nostru a crescut evident in valoare in ultimul timp. La IRB Nations Cup am discutat cu Paddy O’Brien, seful arbitrilor de rugby la nivel mondial, care mi-a confirmat acest lucru si care s-a interesat de cum se descurca si cum se pregatesc arbitrii nostri”, a declarat Emil Pirtoc, presedintele CCA.

Radu Petrescu sau Vlad Iordachescu sunt nume consacrate in Europa, ultimul urmand sa plece in acest an la stagiu de pregatire de trei saptamani, in Africa de Sud.
“Radu Petrescu a fost singurul european la IRB Junior World Trophy, care a avut loc in Georgia, fiind desemnat sa oficieze la centru in trei randuri, ceea ce este un succes remarcabil, mai ales ca el a si obtinut calificative foarte bune”, precizeaza Pirtoc.

De asemenea, un lot de 24 de arbitri romani va oficia la finalele Campionatelor Europene de rugby in 7, masculin si feminin, care vor avea loc la Bucuresti in 16-17 iulie. Patru oficiali vor arbitra la centru (Radu Petrescu, Horatiu Bargaunas, Marin Alina si Vlad Iordachescu) in timp ce doua loturi de cate 10 arbitri asistenti, vor deservi cele doua competitii.

“Faptul ca la competitiile de juniori folosim arbitri tineri, de pana in 23 de ani, imi confirma speranta ca maine vom avea o noua generatie de arbitri, capabila sa duci mai departe traditia oamenilor cu fluier din rugby”, a mai spus Emil Pirtoc.

2,237 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

15 Comments

 1. SS 25 iunie 2011 at 19:28

  As dori si eu sa devin arbitru…Ce trebuie sa fac?

 2. Petrica Barbu 27 iunie 2011 at 19:47

  Felicitari Emile , pentru grupul promovat in esalonul superior. Dupa mine, numarul 1, este Vlad Iordachescu.Cred ca este si cel mai tanar. Fetele sunt promovate dupa aceleasi criterii ca baietii ?Cu prietenie,Petrica Barbu.

 3. George Galin 28 iunie 2011 at 9:28

  Felicitari.Ma bucur ca si noi avem acum arbritrii femei,chiar daca la rugby 7.

 4. Rugby 29 iunie 2011 at 13:34

  “SS” Ca sa fi arbitru trebuie sa ai cunostinte foarte mari ale regulamentului , coloana vertebrala , integritate , cunoasterea limbii engleze (cel putin) , bani de acasa , timp si nervi.
  Asta daca vrei cu adevarat sa devi ARBITRU.
  Daca vrei sa fi ca restul, care doar au impresia ca sunt si care dezonoreaza meseria si colegii de fluier trebuie sa ai doar un portbagaj in care sa intre cateva sticle de vin ,cartofi si alte legumifere. Un apetit pentru mesele de dupa meciurile din afara Bucurestiului. Trebuie sa iti lipseasca constiinta …multi copii ,baieti ,sportivi s-au lasat si multi inca patimesc din cauza cavalerilor cu fluier.
  In rest iti doresc noroc si sanatate.

 5. aurel 29 iunie 2011 at 22:00

  “RUGBY” Stau si ma intreb de unde stii tu ce inseamna a fi Arbitru:Eu cel putin nu cred ca Arbitri se mai presteaza la o sticla de vin sau un cartof cum zici tu.Nu m-ai exista vechea generatie de “arbitri” si asta se cunoaste.Mereu cand o echipa pierde arbitrul este de vina.Din cate imi aduc aminte acum aproape 2 saptamani Romania a pierdut contra Africii de Sud care a venit cu a treia echipa ca valoare de la ei, tot ARBITRUL este de vina ca noi nu am jucat nimic si am luat bataie de la viitorul Rugbyului din Africa.

 6. aurel 29 iunie 2011 at 22:03

  Felicitari domnului Emil Partoc pentru ceea ce a facut pentru viitorul Arbitrajului din Romania.

 7. Rugby 30 iunie 2011 at 21:45

  Te invit Domnule Aurel la meciurile din divizia A unde nu integritate predomina.
  Nestiinta , neputinta si mai ales “ruperea de fluier” fac generatii intregi sa isi piarda sanantea,timpul , banii personali si speranta ca se va schimba ceva odata.
  Dupa ce termini excursia in divizia A te invit in D.N. unde cavalerii nu se pot impune in fata a 30 de jucatori care in cele mai multe meciuri transforma “spectacolul” in PUGILISM.
  Superliga necesita mai mult timp si nu doar o excursie … asa ca te invit sa vezi cum o televiziune si niste sponsori pot da un telefon la presedinte care uitand de menirea lui pe scaunul plin de putere face exces de zel si dicteaza sanctiuni varfurilor arbitrilor trecand peste capul lui Partoc.
  SANATATE.

 8. Rugby 30 iunie 2011 at 21:49

  COMPLETARE : “AUREL”
  Primul comment nu se refera la intreaga tagma a arbitriilor si trebuia sa iti dai seama . Fiecare padure are uscaciunile ei…ce sper eu din tot sufletul este sa se faca curatenia de Primavara si sa le dea foc.

Leave A Response