Friday 21st February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Georgia a castigat U17 Cross Border Tournament

26 iunie 2011 U17

Directorul de turneu delegat de FIRA-AER, Paul Bargaunas, il premiaza pe capitanul georgian

Gruzinii s-au impus in fata Stejareilor si au castigat turneul U17 Cross Border Tournament desfasurat la Bucuresti.

Georgienii au deschis scorul in minutul 4 prin aripa Giorgadze, eseul acestuia fiind transformat de Aptsiauri. Cateva minute mai tarziu a marcat o incercare si centrul Natelashvili.
Fundasul georgian a reusit sa transforme si o lovitura de pedeapsa, astfel ca scorul era 15-0 in minutul 23.

Trei minute mai tarziu, centrul Alexandru Bucur a culcat mingea in terenul de tinta advers si a stabilit scorul pauzei, 15-5.

In partea secunda, romanii au fost primii care au marcat. Aripa Alexandru Ghiur a transformat o lovitura de pedeapsa.
Giorgienii au mai marcat pana la final inca doua eseuri prin aripile Pruidze si Giorgadze, primul fiind transformat de acelasi Aptsiauri. Scor final 27-8.

In finala mica Rusia a trecut la pas de Ucraina, scor 52 la 3.

Detalii meciuri:

U17-Georgia vs. Romania

U17-Russia vs. Ukraine

2,652 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

12 Comments

 1. vasile constantin-mao 26 iunie 2011 at 12:03

  Esecul juniorilor este esompat de cel recent al seniorilor, in IRB Nations Cup, cu toate ca la randul sau, si acesta, spune foarte mult. La o echipa de juniori, in formare, fluctuatile de manifestare sunt inerente. Dramatizarea, insa, ar trebui sa fie pentru activitatea ce o reprezinta aceasta tanara reprezentativa. Acum trei saptamani am vazut majoritatea acestor tineri jucand pentru titlul national. Jucau la fel, venind din calificari cu exersare competitiva nesemnificativa. Nu puteau sa se schimbe in fata obiectivului reprezentativ si nu vor fi niciodata altfel, daca nu le vom schimba conditia de formare si perfectionare sportiva.
  Vasile Constantin-Mao

 2. spectator 26 iunie 2011 at 13:13

  uvertura mai oloaga ca aia nu am vazut in viata mea. nu cred ca ar mai trebui selectionat la lot.

 3. Ene 26 iunie 2011 at 13:30

  Felicitari pentru Bucur si Ghiur!

 4. george george 26 iunie 2011 at 21:55

  Pt cei care am fost la meci (destul de multi, as zice, pt nivelul acesta) a fost un meci dezamagitor, cu jucatorii gruzini cu o clasa peste ai nostri, in toate compartimentele. Daca asa va arata peste cativa ani si nationala mare, e clar ca Georgia nu mai poate fi ajunsa in CEN si isi merita noul statut pe care il are in rugbyul mondial.
  Pachetul nostru de inaintare masiv dar cu mult tesut adipos, jocul pe treisferturi ezitant, atitudine si personalitate aproape zero. Ca sa nu mai mentionez ca nu avem nici la nivelul acesta jucatori in stare sa suteze, sa scoata o tusa sau sa o bage printre bete.
  Felicitari Georgia! Jos palaria pt spiritul de echipa si pt disciplina jocului.

 5. Lucian 27 iunie 2011 at 14:50

  Georgia ne bate in mod constant la turneele de juniori de vreo cativa ani buni incoace. Asta este un semn cat se poate de clar ca nu mai suntem competitivi la nivel de juniori. Ceva nu merge cum trebuie in politicile federatiei. In ritmul asta, georgienii ne vor lasa serios in urma la nivel de seniori in urmatorii ani.

 6. critic 28 iunie 2011 at 17:20

  @vasile constantin-mao
  nu stiu daca v-a mai spus cineva, dar comentariile dumneavoastra devin din ce in ce mai incoerente si mai greu de urmarit. si, chiar daca incercati sa folositi un limbaj cat mai evoluat, sa stiti ca, nici la acest nivel nu se pune virgula intre subiect si predicat.

 7. vasile constantin-mao 30 iunie 2011 at 18:58

  Iti marturisesc, am dorit mult iesirea din monologul interminabil, in care am exprimat opinia la diferitele aspecte ale activitatii rugbystice de la noi. Nu ma surprinde nici incercarea de a ma pune la punct, mai ales, ca banuiesc directia. Mi-am asumat acest risc intrand pe forum. Sunt in parte dezamagit pentru ca reclami, neexplicit, incoerenta (daca te referi la interventia de mai sus, chiar nu inteleg), si tocmai cand am obosit, dumirandu-ma ca in actuala conjunctura nu as putea ajuta cum vreau rugbyul nostru. Ca ai gasit o virgula neportivita si o explici corect…, scuza-ma, ma opresc aici.
  Vasile Constantin-Mao

 8. critic 1 iulie 2011 at 11:05

  @vasile constantin-mao
  nu stiu ce directie banuiti si nu ma intereseaza. ceea ce reclam eu este incercarea de a folosi un limbaj elevat, dar necorespunzator, incercare pe care eu o traduc prin aroganta. daca doriti sa transmiteti ceva, poate ar fi mai nimerit sa va exprimati simplu, fara intorsaturi de fraza, care va fac sa pierdeti ideea. sau, ma rog, ne fac pe noi sa pierdem ideea. ernest bernea a scris o carte numita „indemn la simplitate”. ati putea sa va inspirati. ideile bune nu au nevoie de ambalaje lucioase. si, ca sa dau si un exemplu, v-as ruga sa-mi spuneti cum sa inteleg eu urmatoarea afirmatie: „Dramatizarea, insa, ar trebui sa fie pentru activitatea ce o reprezinta aceasta tanara reprezentativa”?

 9. peter 1 iulie 2011 at 19:55

  Bv Ghiur!!!

 10. Junior Iasi 4 iulie 2011 at 10:51

  Domnule Mao, am citit cartea dumneavoastra: Rugby Specializarea posturilor…Acolo,recomandati jucatori experimentati pentru toate posturile si cred ca v-ati referit si la juniori. Doar ca la nivelul juniorilor nu exista experienta necesara meciurilor de asemenea anvergura, din cauza numarului mic de echipe din campionat. Experienta unui jucator se formeaza avand meciuri „in picioare”. Dar cand si unde?
  Domnule critic, domnul Mao foloseste un limbaj elevat si il admir. Probabil doriti sa se exprime fotbalistic?

 11. Sasuke Marian 12 iulie 2011 at 22:11

  Aripa Alexandru Ghiur a transformat o lovitura de pedeapsa.–>tovarasu` meoo din Copilarie 😀 😛

 12. vasile constantin-mao 25 iulie 2011 at 9:23

  Pentru Junior Iasi:
  Sper sa vezi acest mrsaj. Mi-ar face placere sa ma contactezi personal, la: vasileconstantin2@yahoo.com.br
  Mao

Leave A Response