Noua Zeelanda – Australia, sambata in Tri Nations

Tri Nations

Cea de-a treia etapa a Tri Nations de anul acesta ne va aduce partida dintre Noua Zeelanda si Australia. Dupa primele etape, cele doua au maximum de puncte dupa ce au obtinut victorii cu punct bonus in fata Africii de Sud.

Antrenorul Australiei, Robbie Deans, va pastra neschimbata echipa de start de la meciul contra Africii de Sud insa va beneficia de forte proaspete pe banca de rezerve. Acesta a declarat ca week-end-ul trecut s-au putut vedea diferentele de stil de joc dintre Africa de Sud si Noua Zeelenda. All Blacks au un joc care implica o deschidere mai mare a liniei de treisferturi si se bazeaza pe viteza in repunerea balonului in joc. De aceea Deans vede ca fiind extrem de necesar sa aiba pe banca jucatori care sa poata suplini pe oricine in teren. Australia nu a mai castigat pe Eden Park, stadionul finalei Cupei Mondiale, din 1986.

De cealalta parte, Noua Zeelenda, in ciuda victoriei categorice in fata Africii de Sud, va aborda meciul cu Wallabies avand nu mai putin de sapte schimbari in echipa de start. Pe teren ii vom regasi pentru acest meci pe Owen Franks, Keven Mealamu, Brad Thorn, Kieran Read, Piri Weepu, Hosea Gear si Sitiveni Sivivatu. Antrenorul Graham Henry a declarat ca acest meci va avea cu siguranta un alt nivel fata de cel de saptamana trecuta.

Cele doua echipe s-au intalnit pana acum de 140 de ori, 95 de victorii revenind neo-zeelandezilor, 40 australienilor, in timp ce 5 partide s-au incheiat la egalitate.

In ultima partida, Australia a invins All Blacks cu 26 la 24, in octombrie 2010 la Hong Kong.

Acest meci va reprezenta in acelasi timp si prima mansa a Bledisloe Cup, trofeu ce se acorda in urma meciurilor dintre Noua Zeelanda si Australia din Tri Nations. In acest moment detinatoarea trofeului este Noua Zeelanda. Australia nu a mai castigat Bledisloe Cup din 2002.

Partida dintre Noua Zeelanda si Australia se va juca sambata incepand cu 10:30, ora Romaniei, si va fi transmis in direct de Sport.ro.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile