Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Familia Vacaru impanzeste Europa: Vicentiu Vacaru, numit antrenor al nationalei de Rugby 7 a Austriei

7 august 2011 PROFIL

Vicentiu Vacaru, la balon

Daca despre performantele si progresele rugbyului maghiar dupa venirea lui Gica Vacaru in tara vecina am mai scris, este foarte interesant de stiut ca fiii fostului rugbyst, acum in varsta de 54 de ani, contribuie si ei la ridicarea nivelului din alte tari ale Europei.

Vicentiu Vacaru, fiul cel mare, in varsta de 29 de ani, a fost numit de curand antrenorul nationalei de rugby in 7 a Austriei.
“Austriecii renuntasera la rugby in 7. Anul trecut insa au decis sa reinfiinteze echipele de rugby in 7, vazand ca aceasta disciplina a fost introdusa in familia olimpica. Fiecare echipa din primele doua ligi a prezentat cate o echipa la startul campionatului national, iar ideea s-a bucurat de succes”, ne spune Vicentiu.

Pentru ca nu aveau specialisti pentru jocul de rugby in 7, austriecii erau gata sa nu mai practice deloc aceasta varianta. La imboldul lui Vicentiu Vacaru, care se declara un mare amator al rugbyului in 7, oficialii de la Viena au decis sa reactiveze acest segment. Ei au acum planuri de a progresa, numindu-l pe conationalul nostru in functia de antrenor al echipei nationale de rugby in 7. Mai mult, forul austriac a remis o scrisoare catre FIRA si catre IRB, in care solicita incadrarea echipei nationale intr-o grupa valorica.

Sub comanda lui Vicentiu Vacaru, la 27 august, Austria va pleca intr-un prim stagiu de pregatire, urmat de un turneu in Polonia, in perioada 2-4 septembrie.

Vicentiu Vacaru este legitimat la vicecampioana Austriei de rugby in 15, Celtic Viena
“Sezonul trecut am pierdut finala pentru ca… a inceput sa ploua. Formatia noastra s-a bazat foarte mult pe linia de treisferturi, formata numai din jucatori tehnici. Gramada nu a fost punctul nostru forte, iar in repriza secunda, cand a aparut ploaia, troacarii nostri au scapat toate baloanele”, povesteste Vicentiu Vacaru. Referitor la nivelul competitional al rugbyului austriac, Vacaru e categoric: “Nivelul este scazut in comparatie cu Romania. Este normal insa, atata timp cat aici jucatorii platesc ca sa joace si ca sa se antreneze. Se castiga insa altceva, la nivelul grupului. Placerea de a juca este mai mare”, adauga romanul stabilit la Viena.

Ca rugbyul austriac este intr-o perioada inca romantica o dovedeste si faptul ca la Viena nu exista niciun teren special amenajat. “Noi trebuie intotdeauna sa inchiriem un teren de fotbal, pe care sa il amenajam in scopuri rugbystice cand avem meci”, mai spune Vacaru. In schimb el este foarte multumit de conditiile oferite de austrieci, care au si demarat tratativele pentru a-l putea naturaliza. “Ar fi frumos sa pot juca pentru nationala Austriei. Ma simt bine aici, iar federatia are planuri pe termen lung. Este si baza de selectie, paradoxal, deoarece sunt multi straini care au jucat in tarile lor si care vin la munca in Austria. Problema e ca nu ii poti tine mult timp, daca ei decid sa plece in alta tara sau altundeva. Spre exemplu, la Celtic Viena suntem 16-17 nationalitati in lot. Anul acesta vrem sa castigam titlul, sa ne revansam pentru finala pierduta pe ploaie”, isi contureaza planurile Vicentiu Vacaru.

Iar pentru ca familia Vacaru sa fie una… “multinationala”, fratele mai mic, Cristi, care joaca in Franta, este in discutii legate de obtinerea dreptului de a juca pentru nationala Moldovei.

3,232 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

12 Comments

 1. Szani Ladislau 7 august 2011 at 11:33

  felicitariii…..

 2. Alexandru Lupu 7 august 2011 at 11:46

  bravo Vice , să nu uiți să ne auzim pt ceva materiale care ți le-am promis

 3. Stanciu Mario Catalin 7 august 2011 at 17:56

  felicitari Vice!!!

 4. Cristian Frisk 8 august 2011 at 4:13

  frumos. ma bucur ca nu toti sunt profeti in tara lor

 5. Daniel Boldor 8 august 2011 at 8:53

  felicitari Vicentiu! bafta multa!

 6. George Sabau 9 august 2011 at 10:57

  Felicitari si bafta atat tie cat si familiei, oriunde v-ati afla!!

 7. Antonio Laurentiu 9 august 2011 at 11:18

  felicitari vice !!!

 8. RoQuest Expedition 9 august 2011 at 13:31

  Felicitari Viceeeee, tine-o tot asa!!! Sa auzim numai vesti bune despre tine si sa ne revedem cu bine. Bogdan Petre

 9. Adrian Eugen 9 august 2011 at 13:43

  Așa omule, bravo tie.

 10. Barbulescu Ionut-cristian 9 august 2011 at 19:34

  Bravo Vice! Multa bafta si promit sa te sun cand ajung la Viena!

 11. Sorin Diaconescu 13 august 2011 at 14:30

  bravo VICE !!!!!!!!

Leave A Response