Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Doua egaluri in etapa a XI-a a Top 14

27 noiembrie 2011 TOP 14

Top 14.

Doua meciuri s-au incheiat la egalitate in etapa a 11-a a Top 14, in timp ce formatiile in care sunt implicati romani au inregistrat infrangeri pe linie.

Agen – Bordeaux-Begles 24-15. Egalitate la aproape toate capitolele in acest joc, mai putin loviturile de pedeapsa transformate. Gazdele s-au impus gratie preciziei mai mari a transformerului Barnard, care a facut diferenta prin cele sapte lovituri de pedeapsa reusite, fata de doar patru ale omologului sau advers, Frazer. Cei doi au mai inscris fiecare si cate un dropgol, in timp ce eseurile au lipsit la aceasta partida. Pilierul roman Silviu Florea a lipsit de pe teren doar patru minute, fiind inlocuit temporar pentru o sangerare in minutul 63, dupa care si-a reluat locul in formatie. La pauza, Agen a condus cu 12-9, iar eforturile de final ale oaspetilor nu le-au adus acestora nici macar punctul bonus defensiv.

Castres – Toulon 22-22. Un meci foarte frumos s-a disputat intre doua dintre cele mai combative echipe din Top 14. Raportul echilibrat de forte din teren s-a reflectat fidel si pe tabela de marcaj, acolo unde fiecare dintre parti a punctat cu cate un eseu. Masoe, respectiv Lovobalavu au fost autorii incercarilor, iar Wilkinson a fost excelent in fata butului, reusind o transformare si cinci penalitati. Castres a marcat prin Teulet, o transformare si doua lovituri de pedeapsa, Kockott, o penalitate, dar si prin Barnard, un dropgol si o lovitura de pedeapsa. La pauza toulon a condus cu 19-7, fiind apoi insa pe punctul de a pierde partida, egalarea venind cu doar doua minute inainte de final.

Brive – Toulouse 9-9. Meci foarte echilibrat, in care campioana en-titre a fost tinuta in sah de mai modesta Brive. Niciuna dintre tabere nu a reusit sa marcheze eseuri, astfel ca punctele au venit numai din tentative de tinta. Caminati, respectiv Beauxis, au fost cei care au maculat tabela. Oaspetii au condus cu 6-0 la pauza.

Montpellier – Clermont 29-23. Meci foarte frumos, intre doua echipe care stiu rugby si care dispun de loturi valoroase. Raportul eseurilor a fost egal, 2-2, pentru gazde inscriind aripa Nagusa, in doua randuri. Clermont a dus balonul in terenul de tinta prin Bardy si Parra. Tentativele de tinta au fost insa avantajul gazdelor, Paillaugue fiind imbatabil, cu cele doua transformari si cinci lovituri de pedeapsa reusite. De partea cealalta, Skrela a reusit o transformare si doua penalitati, iar Parra o transformare si o penalitate. La pauza 13-6 pentru gazde.

Perpignan – Stade Francais 16-35. Adversara Lupilor din Amlin Challenge Cup a demonstrat inca odata ca este o echipa de forta, castigand fara drept de apel pe terenul lui Perpignan. Oaspetii au inceput tare si au marcat un eseu inca din startul partidei, prin Williams. O alta incercare a venit la finele primului sfert de ora, tot in contul vizitatorilor, pe mana lui Szarzewski. Punctul bonus ofensiv a fost acumulat de Stade Francais ca urmare a eseurilor inscrise in ultimele 10 minute de Parisse si Rodriguez. dupuy a marcat 13 puncte, din doua transformari si trei lovituri de pedeapsa, iar Contepomi a inscris si el doua puncte suplimentare. Perpignan a punctat doar prin incercarea lui Candelon, transformata de Hook, care a mai inscris si din trei lovituri de pedeapsa. Dintre romani, doar Marius Tincu a fost prezent pe teren, incepand cu minutul 54. La pauza, oaspetii au condus cu 17-9.

Bayonne – Lyon 15-9. Niciun eseu nu s-a consemnat in jocul dintre Bayonne si Lyon, duelul transformarilor dand finalmente castig de cauza echipe gazda. Boyet a reusit sa inscrie de sase ori din lovituri de pedeapsa, in timp ce, de cealalta parte, Tomamichel a transformat doua penalitati, iar Loursac una. Alexandru Manta a fost prezent pe teren, pentru oaspeti, incepand cu minutul 52. La pauza, rezultatul a fost egal, 6-6.

Racing Metro – Biarritz 28-9. Parizienii au dovedit inca odata pofta de joc, la fel cum s-a intamplat si la Edinburgh, in Heineken Cup, cand au pierdut cu 48-47. Cu un Chabal in mare forma, in linia a III-a, gazdele au facut o repriza secunda excelenta, reusind sa transeze soarta jocului, desi la pauza erau condusi cu 9-8. Aripa Saubade a reusit doua eseuri, iar al treilea a venit de la Nallet. Wisniewski a transformat doua incercari si trei lovituri de pedeapsa, in timp ce oaspetii au punctat doar din penalitatile lui Barraque, in doua randuri si Baby. Uvertura oaspetilor, Barraque, a vazut si un cartonas galben.

1,188 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response