Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

prosport.ro: Un tata a intrat pe teren pentru a-si apara! VIDEO

1 decembrie 2011 TOP 14

Rugby Romania.

Rugbyul francez a bifat aseara derbyul basc cu numarul 100. Biarritz si Bayonne s-au intalnit in etapa a 10-a din TOP 14, o partida castigata,in ultimele secunde de Biarritz prin penalitatea reusita de Peyrelongue, 21-19 (12-6). Toata atentia celor 13.400 de spectatori aflati pe Stade Aguilera a fost monopolizatainsa de tatal capitanului de la Biarritz, internationalul francez Imanol Harinordoquy.

Placat de uvertura lui Bayonne

Derbyul basc dintre Biarritz si Bayonne a consemnat in minutul 7, faza meciului, in momentul in care Lucien Harinordoquy, tatal capitanului celor de la Biarritz a intrat pe teren. Incidentul s-a produs dupa ce fiul sau a fost prins in mijlocul unei dispute cu doi jucatori de la Bayonne. Lucien Harinordoquy a coborat din tribuna si a patruns pe terenul de joc cu intentia de a-l lovi pe Jean-Jo Marmouyet, cel care avusese mai devreme cateva contacte mai dure cu capitanul “alb-rosilor”. Seniorul a fost insa repede placat, chiar de la primii pasi de gazon, de uvertura Benjamin Boyet: “L-am oprit pentru ca avea de gand saimi loveasca un coleg. Il tineam la pamant, cand Benoit August de la Biarritz mi-a spus sa ii dau drumul pentru ca este tatal lui Imanol. Mi-a cerut scuze apoi pentru faptul ca l-am retinut asa, insa nu trebuia sa faca un astfel de lucru”, a povestit Boyet.

Premiera in rugbyul din Hexagon

Lucien Harinordoquy a fost condus in tribune chiar de fiul sau, dupa care a fost scos afara din stadion de catre oamenii de ordine. Biarritz risca o amenda cuprinsaintre 5 000 si 20 000 de euro si suspendarea terenului,in timp ce seniorul poate fi interzis ani buni pe stadioane. Prezentin tribune, presedintele Ligii Franceze de Rugby, Pierre-Yves Revol a fost rezervatin declaratii: “Comisia de Disciplina va face o ancheta. Este o premierain rugbyul profesionist ce s-aintamplat aici. Niciodata nu mi-as fi imaginat ca asa ceva este posibil”.

Seniorul si-a cerut scuze

Desi initial oficialii clubului Bayonne intentionau sa depuna doua plangeri, una impotriva lui Lucien Harinordoquy si una impotriva formatiei Biarritz, acestia s-au rezumat doar la plangerea impotriva clubului. Harinordoquy senior si-a cerut scuze public pentru iesirea din timpul meciului. Comisia de Disciplina i-a convocat pe oficialii clubului Biarritz pentru data de 14 decembrie. Unul dintre cei mai buni jucatori francezi la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda unde pratic si-a purtat echipa spre finala competitiei, Imanol Harinordoquy nu a facut niciun comentariu legat de acest incident.

Autor: Mirela Basescu
Sursa: www.prosport.ro

1,647 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response