Saturday 15th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorie pentru Tincu si Tonita in AMLIN Challenge Cup

16 ianuarie 2012 INTERNATIONAL

Ovidiu Tonita.

London Irish a pierdut partida disputata in etapa a cincea a grupelor Heineken Cup, pe propriul teren, contra celor de la Cardiff Blues, cu scorul de 22-15. Galezii s-au impus gratie unicului eseu al meciului, marcat de Warburton, in minutul 41. Halfpenny a transformat incercarea cat si alte cinci lovituri de pedeapsa, tabela oaspetilor fiind astfel superioara celor cinci penalitati engleze, ale lui Jarvis, patru, si Armitage. Pilierul roman Paulica Ion a fost trimis pe teren in formatia londoneza in minutulo 49. London Irish a pierdut in urma acestei infrangeri orice sansa de calificare in faza eliminatorie, ramanand pe locul al treilea, cu 9 puncte. Edinburgh si Cardiff Blues conduc seria cu cate 17 puncte fiecare. Scotienii s-au impus in aceeasi etapa, la Paris, in fata lui Racing Metro 92, cu 27-24.

Worcester Warriors nu a avut nicio problema in meciul cu italienii de la Crociati Parma, in grupa de Amlin Challenge Cup a Lupilor. Britanicii s-au impus clar, cu 55-10, pastrand astfel sanse mari de calificare in sferturile de finala. Britanicii au inscris noua eseuri, prin Claassens, doua, Grove, Goode, Arscott, Drauninu, Hayes, Gulliver si Benjamin. Goode a transformat patru incercari, iar Gray a adus si el doua puncte suplimentare. Adversara de saptamana viitoare a lui Bucharest Wolves a avut o incercare de penalitate, si alte cinci puncte, transformare si lovitura de pedeapsa, venite de la Zucconi.

In grupa a doua din Amlin Challenge Cup, Toulon a invins Lyon cu 29-10, oaspetii prezentandu-se fara Balan si Manta, in continuare accidentati. Lyon nu are nicio sansa de calificare in sferturile de finala. Nici Silviu Florea nu a fost retinut in lot pentru jocul dintre Bordeaux si Bayonne, 6-12, girondinii neavand nici ei speranta pentru sferturile de finala.

Perpignan s-a impus cu 27-13 in fata celor de la Newport, intr-un meci in care Tonita a fost integralist pe postul de inchizator, iar Tincu a aparut in teren in minutul 75, pe post de taloner. Cu 18 puncte in cont, francezii de la Perpignan se afla pe locul secund, dupa Exeter, 19 puncte, in fata careia vor juca, in deplasare, saptamana viitoare. Perpignan spera sa acumuleze cat mai multe puncte, pentru a se califica macar de pe pozitia secunda in faza eliminatorie.

In grupa a cincea, Sale Sharks a facut instructie in Spania, pe terenul celor de la La Vila, impunandu-se cu 69-10. Britanicii au marcat un numar record de 11 eseuri, iar pilierul moldovean Vadim cobilas a fost titular, fiind inlocuit in minutul 55. Sale este pe locul secund, cu 20 de puncte, in urma francezilor de la Brive, care au 23 de puncte. Sale si Brive se intalnesc la Manchester, in ultima etapa, intr-un joc decisiv pentru calificare.

1,572 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response