RaboDirect Pro 12 – Etapa 16: Liderul Leinster remizeaza la Glasgow

RaboDirect Pro 12.

Weekendul care tocmai s-a incheiat a programat etapa cu numarul 16 a Ligii RaboDirect Pro 12 care grupeaza cele mai bune echipe din Irlanda, Scotia, Tara Galilor si Italia. O etapa in care cei de la Glasgow Warriors au tinut in sah pe Leinster, castigatoarea de anul trecut a Heineken Cup si in care am avut parte de meciuri disputate, cu scoruri stranse si in care Newport Gwent Dragons s-au impus greu in fata ultimei clasate, Aironi, iar Ulster a invins Ospreys.

Glasgow Warriors – Leinster 10-10. Scotienii s-au obisnuit in ultimul timp sa faca meciuri mari impotriva irlandezilor de la Leinster, iar gazdele asteptau acest meci cu increderea dobandita dupa intalnirea din tur in care invingeau liderul in deplasare cu 23-19. Pe un teren greu, plin de noroi, cei de la Warriors au punctat tarziu, in minutul 30 prin lovitura de pedeapsa a lui Ruaridh Jackson si acestea au fost singurele puncte inregistrate pe tabela la pauza. In repriza a doua, aceiasi Warriors sunt mai periculosi, iar in minutul 46 obtin un eseu de penalizare, transformat de acelasi Jackson, iar scorul devenea 10-0 pentru gazde. Cei de la Leinster se trezesc si reusesc o incercare prin Van Der Merwe, transformata de Ian Madigan. Ultimul sfert de ora a fost dominat de irlandezi care reusesc egalarea prin lovitura de pedeapsa a lui Isa Nacewa in minutul 71. Cu acest rezultat, Warriors mai fac un pas important in lupta pentru un loc in play-off.

Scarlets – Benetton Treviso 34-20. Joi, in meciul inaugural al etapei, pe Parc y Scarlets, gazdele se impun in fata italienilor de la Treviso si raman in cartile calificarii pentru play-off. Au intalnit insa un adversar incomod venit decis sa-si vanda scump pielea, iar aceasta s-a vazut la pauza cand conduceau pe gazde cu 17-14. Galezii au reusit patru eseuri prin: Liam Davies, Deacon Manu, Josh Turnbull si Liam Williams, toate transformate de Aled Thomas care a mai marcat si doua lovituri de pedeapsa. Italienii au puncat prin doua incercari ale lui Bernabo si Nitoglia, ambele transformate de Willem de Waal care isi mai trece numele pe tabela si prin doua penalitati.

Munster – Cardiff Blues 16-13. Campioana en-titre primea vizita celor de la Blues, aflati la doar patru puncte distanta in clasament inaintea de confruntare. Cei de la Cardiff deschid scorul prin penalitatea reusita de Dan Parks in minutul 3 dar la pauza Munster incheie in avantaj prin incercarea lui Felix Jones, transformata de Ian Keatley si prin cele trei lovituri de pedeapsa reusite de acelasi Keatley. Dupa pauza, meciul capata o alta turnura, cu cei de la Blues atacand furibund, iar gazdele conservand rezultatul. Incercarea lui Richard Mustoe transformata de Parks si lovitura de pedeapsa reusita de Ben Blair au fost insuficiente insa pentru a intoarce rezultatul.

Ulster – Ospreys 15-14. Un alt meci foarte disputat al etapei s-a desfasurat pe Ravenhill, cu oaspetii nereusind sa profite de pasul gresit facut de cei de la Leinster. Oaspetii au deschis scorul prin incercarea lui Bearman transformata de Dan Biggar in minutul 17. Gazdele revin in joc dupa eliminarea de 10 minute a lui Biggar printr-un eseu de penalizare transformat de Ruan Pienaar si printr-o lovitura de pedeapsa a marcatorului sud-african conducand astfel la pauza cu 10-7. In repriza a doua, Ulster inscriu din nou prin incercarea lui Wallace. Finalul de meci a apartinut celor de la Ospreys care au mai reusit doar o incercare prin Eli Walker, transformata de Dan Biggar.

Connacht – Edinburgh 26-13.Franciza irlandeza a primit vizita celor de la Edinburgh care par sa nu se regaseasca in ultimele etape. Antrenorul scotienilor, Dan Bradley, revenea pe Sportsground, terenul irlandezilor pe care i-a antrenat in sezoanele trecute dar la finalul meciului trebuia sa se recunoasca invins de fostii elevi. Connacht a reusit doua incercari prin Mike McCarthy si Fetu’u Vainikolo, ambele transformate si patru lovituri de pedeapsa prin Niall O’Connor (3) si Matthew Jarvis. De cealalta parte, scotienii au punctat prin incercarile veteranului Chris Patterson si a lui Tim Visser, precum si prin lovitura de pedeapsa reusita de Phil Godman.

Aironi – Newport Gwent Dragons 9-10.Partida mai grea decat se credea pentru Dragoni in Italia. Acestia veneau dupa o victorie in deplasarea de la Edinburgh din runda trecuta si aceasta incredere putea sa-i coste scump in fata ultimei clasate in liga. Doar un eseu de penalizare dictat de arbitru in minutul 79 si transformat de Lewis Robling avea sa-i salveze de la o infrangere de rasunet. Aceasta avea sa fie si singura incercare a meciului, celelalte puncte fiind opera lui Naas Olivier cu trei lovituri de pedeapsa pentru Aironi si Jason Tovey cu o penalitate pentru Newport Gwent Dragons.

Clasament:
1. Leinster 59 p
2. Ospreys 48 p
3. Munster 47 p
4. Warriors 43 p
5. Ulster 41 p
6. Blues 40 p
7. Scarlets 40 p
8. Treviso 28 p
9. Dragons 25 p
10. Connacht 24p
11. Edinburgh 23p
12. Aironi 15 p

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile