Dan Lydiate – cel mai bun jucator din Six Nations, editia 2012

Dan Lydiate.

Flankerul galez Dan Lydiate a fost numit cel mai bun jucator al editiei Six Nations de anul acesta.
Peste 30.000 de voturi au fost inregistrate, aproape dublu fata de anul trecut, pentru cei 12 jucatori care au fost nominalizati. Printre cei care au concurat cu Lydiate pentru mult ravnitul titlu se numara si colegii sai de nationala Sam Warburton, Alex Cuthbert si Mike Philips.

La primirea premiului, jucatorul echipei Newport Gwent Dragons a declarat ca este surprins si foarte incantat de faptul ca a castigat.

“Premiul incheie un turneu fantastic, atat pentru mine cat si pentru Tara Galilor. A fost minunat sa fac parte din lotul Tarii Galilor, sa castigam Six Nations in Cardiff, dar sa fiu votat cel mai bun jucator al competitiei esteabsolut incredibil. A fost o onoare sa castig, luand in vedere calitatile celorlalti jucatori. Multumesc tuturor celor care m-au votat,” a declarat Dan Lydiate.

Cel mai bun jucator al Six Nations 2012 a fost ales, prin vot, pe site-ul www.rbs6nations.com. 12 jucatori au fost nominalizati pentru acest titlu, dupa ce au fost votati “Omul meciului” in primele patru week-end-uri ale competitiei. Lydiate a primit acest titlu in meciul dintre Tara Galilor si Scotia.
Acelasi titlu l-a primit si la finalul meciului de sambata, impotriva Frantei, cand galezii au reusit sa castige titlul pentru a treia oara in opt ani.

Dan Lydiate a castigat titlul de Jucatorul Anului reusind sa obtina peste 25% din voturi, in timp ce pe locul al doilea s-a clasat Jonathan Sexton cu 12%. Sexton a fost urmat in clasament de capitanul Italiei, Sergio Parisse care a obtinut 11.6% voturi.

In 2011, titlul a fost obtinut de Andrea Masi, iar in 2010 castigator a fost Tommy Bowe.

Clasament 2012
1. Dan Lydiate (Tara Galilor)
2. Jonathan Sexton (Irlanda)
3. Sergio Parisse (Italia)
4. David Denton (Scotia)
5. Donnacha Ryan (Irlanda)
6. Yoann Maestri (Franta)
7. Sam Warburton (Tara Galilor)
8. Alex Cuthbert (Tara Galilor)
9. Mike Phillips (Tara Galilor)
Ross Rennie (Scotia)
11. Imanol Harinordoquy (Franta)
12. Julien Malzieu (Franta)

Foto: http://www.wru.co.uk/

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile