Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Emil Pirtoc: Toleranta zero pentru antijoc

27 martie 2012 ARBITRAJ

Emil Pirtoc, presedintele CCA.

Pentru noua editie de campionat cate bate la usa, e bine de stiut de catre cei implicati, jucatori, antrenori, conducatori si nu in ultimul rand iubitori ai rugbyului faptul ca arbitrii vor fi foarte drastici cu antijocul, recomandarile IRB fiind foarte clare – arbitri sa fie foarte severi, iar sanctionarea sa fie luata in calcul de la cartonasul rosu in jos (toleranta 0).

Sigur se poate vedea grija legiuitorului fata de integritatea corporala a jucatorilor, ocazie cu care federatia noastra vine cu o premiera, acea de a infiinta comisia de citare, care are rolul de a viziona toate jocurile etapei, iar unde se constata situatii de antijoc nesanctionate de arbitrii, se va sesiza Comisia de Disciplina care o sa actioneze in consecinta.

E important de stiut ce trebuie sa faca placatul si placheurul, situatie des inalnita in jocul de rugby si de ce nu o mare problema a jucatorilor nostri. Pentru toti cei interesati placheurul TREBUIE sa elibereze placatul, sa se indeparteze de zona placajului, iar placatul sa paseze sau sa puna la dispozitie balonul pentru coechipieri.

Pentru a putea juca balonul dupa un placaj, placheurul TREBUIE sa se ridice in picioare, abia apoi sa intre in posesia balonului, in cazul in care exista un asistent de placaj, acesta are obligatia de a elibera pentru o fractiune de secunda placatul, abia pe urma va putea intra in disputa pentru balon.
Sunt lucruri care la prima vedere par banale dar din pacate sunt cele mai des sanctionate, atat in campionatul intern cat si in jocurile internationale.

Presedinte Comisia Centrala de Arbitri
Emil Pirtoc

1,975 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

Leave A Response