La 3 decembrie se trag grupele Rugby World Cup 2015

Rugby World Cup 2015.

In 2015, Cupa Mondiala la rugby se va desfasura in Anglia. Cu circa trei ani inainte, in 3 decembrie urmator, la Londra se va efectua tragerea la sorti a celor patru grupe. La competitie vor participa 20 de echipe.

Anuntul a fost facut de International Rugby Board (IRB). De asemenea, se cunosc si formatiile calificate direct, in functie de rezultatele obtinute la editia precedenta, de anul trecut: Noua Zeelanda, detinatoarea titlului, Franta, Australia, Tara Galilor, Africa de Sud, Argentina, Anglia, Irlanda, Italia, Scotia, Samoa si Tonga.

Numele celor douasprezece natiuni mai sus amintite vor fi repartizate in trei urne a cate patru, in functie de pozitia pe care o vor ocupa ele in clasamentul IRB din noiembrie viitor.

Celelalte opt echipe participante vor fi decise in faza preliminara. Pentru a ajunge la Cupa Mondiala, echipa Romaniei trebuie sa ocupe locul 1 sau 2 in editia 2013/2014 a Cupei Europene a Natiunilor. In cazul in care se va clasa pe 3, asa cum s-a intamplat in 2010, nationala noastra va participa la recalificari.

Romania face parte din grupul extrem de restrans al echipelor nationale de rugby care au participat la toate cele sapte editii organizate pana acum, in 1987 ea avand statutul de invitata ca urmare a victoriilor obtinute de ea in fata natiunilor majore, in special contra Frantei.

Marian Burlacu (Adevarul)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile