Bulls au cedat la Highlanders si Stormers sunt noul lider in Super Rugby

Super XV.

Lupta pentru pozitiile care asigura locul in play-off a devenit tot mai dura si dupa runda a 13-a Stormers au revenit in fruntea clasamentului general avand o singura infrangere in acest sezon. Stormers s-au impus in fata lui Waratahs gratie unei prime reprize foarte reusite cand au si marcat doua eseuri prin Joe Pietersen respectiv Liebenberg, replica australienilor din partera secunda aducand acestora o incercare a lui Horne care nu a putut impiedica victoria sud-africanilor.

Bulls au pierdut sefia clasamentului cedand la Dunedin in fata lui Highlanders.Ambele echipe au reusit cate un eseu, Hoeata pentru gazde, Wepener pentru Bulls ,diferenta fiind facuta de transformeri, Delany reusind o conversie si trei lovituri de pedeapsa pentru Highlanders in timp ce Steyn a resit doar sase puncte din lovituri de pedeapsa pentru sud-africani.

Dupa o partida nebuna Brumbies s-au impus Wellington in fata celor de la Hurricanes.Am consemnat opt eseuri,cate patru de fiecare parte, Perenara cu doua reusite,Vito si Allen marcand pentru Hurricanes in timp ce pentru australieni Auelua,Carter,Hooper si Holmes reusind cate o incercare. Eroul lui Brumbies a fost uvertura Holmer care a reusit un eseu, patru transformari si trei lovituri de pedeapsa.

Campionii en-titre de la Queensland Reds aflati momentan doar pe pozitia a opta au invins sud-africanii de la Lions in incercarea lor de a recupera ecartul fata de pozitiile ce duc in play-off.A fost o victorie relativ usoara ,in minutul 60, Reds conduceau cu 34-5, Lions revenind pe final si limitand proportiile scorului.Australienii au luat si punctul bonus ofensiv pentru cele patru eseuri reusite de Gill,Fainga’a,Fenai-Santia si Genia, incercarile sud-africanilor fiind semnate de Bezuidenhout si Kriel.

„Rechinii” din Durban au castigat duelul sud-african al rundei dupa ce au dispus cu 34-20 de Cheetahs, luand si punctul bonus ofensiv.JP.Pietersen, Michalak,Mvovo si Bosman au reusit cate o incercare pentru Sharks in timp ce pentru Cheetahs eseul de onoare a fost marcat de Strauss. Omul meciului a fost francezul Michalak care a reusit un eseu, doua lovituri de pedepeapsa si patru transformari.

Partida de infarct la Perth, acolo unde Rebels au castigat in fata celor de la Western Force prin lovitura de pedeapsa transformata de Beale in minutul 77.Western Force au reusit trei eseuri prin Nalaga,McCalman si Mafi ,Rebels replicand cu patru incercari, Neville doua,Delve si Vuna.Finalul a fost dramatic, mai intai Hodgson primind galben in minutul 70.Desi aflati in inferioritate Western Force au intors rezultatul prin lovitura de pedeapsa transformata de Seymour , dar Beale le-a furat bucuria cu trei minute inainte de final, Rebels luand si punctul bonus ofensiv.

Performera rundei a fost Crusaders care in derbyul neozeelandez contra celor de la Blues a resit nu mai putin de noua eseuri pentru o victorie confortabila cu 59-12.Todd, Whitelock, McCaw,Romano,Flynn de doua ori,Ellis,Guilford si Marshall au fost marcatorii eseurilor pentru “cruciati”, Munro reusind sa apere onoarea lui Blues cu doua incercari.Daniel Carter a revenit in pozitia de uvertura si transformer la Crusaders, in absenta lui Tom Taylor si a reusit sa transforme sase din cele noua eseuri marcate de colegii sai.

Rezultate complete , etapa a 13-a :
Hurricanes-Brumbies 25-37(4-4)
Highlanders-Bulls 16-11(1-1)
Crusaders-Blues 59-12(9-2)
Reds-Lions 34-20(4-2)
Cheetahs-Sharks 20-34(1-4)
Stormers-Waratahs 19-13(2-1)
Western Force-Rebels 31-32(3-4)

Clasamentul general
Liderii conferintelor
1. Stormers 49 p
2. Chiefs 49p
3. Brumbies 44 p
Calificate pentru play-off
4 Bulls 47 p
5. Crusaders 42 p
6. Sharks 41p
7. Highlanders 39 p
8. Reds 36p
9. Hurricanes 35 p
10. Rebels 29p
11. Waratahs 28 p
12. Cheetahs 27 p
13. W.Force 19p
14. Blues 16p
15. Lions 14p

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile