Saturday 21st October 2017,
Federatia Romana de Rugby

Marius Tincu: Italia ar trebui sa fie favorita turneului

11 iunie 2012 World Rugby Nations Cup

Marius Tincu.

Marius Tincu a facut o analiza a celor trei partide disputate pana acum la IRB Nations Cup. Este pentru prima oara cand acesta priveste meciul Romaniei in calitate de antrenor secund.

Primul meci al turneului a fost Romania – Uruguay, partida in care romanii s-au impus cu 29-9.

“Un debut greu al nationalei romane, o prima repriza unde s-a jucat un joc aproape de nivelul spontanelor si unde Romania nu a dominat gramada ordonata.

Ne-a fost foarte greu sa dezvoltam un joc ambitios avand in vedere ca nu am dominat pe gramada, dar in cea de-a doua repriza Romania a respectat strategia de joc propusa de antrenor, incercand sa joace cu pasa inaintea contactului si sa pastreze posesia balonului. Am reusit sa  finalizam prin doua eseuri.

Uruguayul a venit sa-si ia o revansa dupa cum anunta antrenorul Pablo Lemoine, dar le-a lipsit intensitatea fizica, Romania avand un punct in plus la nivelul acesta. I-am dominat fizic. Uruguayul a venit cu o echipa tanara, au vrut sa incerce elemente noi in jocul echipei, sa se pregateasca pentru calificarile la Cupa Mondiala.”

 In cea de-a doua partida, Rusia a pierdut in fata Emerging Italy, 17-31.

“Italia ar trebui sa fie favorita turneului. Sunt foarte buni pe contra-atac si masivi. Rusia are acelasi stil de joc avand tot un antrenor galez, joaca pe grupe de jucatori. Din pacate, incearca sa joace orice balon si nu au un joc colectiv. Am vazut eseuri frumose, insa.”

Ziua s-a terminat cu partida dintre Argentina Jaguars si Portugalia, partida incheiata cu scorul 49-9.

“Au un stil de joc foarte apropiat, fiind doua natiuni latine. Portugalia, avand o gramada de tineri in echipa, mai ales cei care joaca si rugby 7, au ca obiectiv calificarea la Cupa Mondiala. Sunt foarte buni in jocul ordonat, iar munca depusa de-a lungul anilor incepe sa se vada.

Portugalia a abandonat meciul in a doua repriza, vazand ca nu pot face fata. Au fost incapabili sa inscrie un eseu.”

Cea de-a doua zi de IRB Nations Cup incepe marti, de la ora 16.00, cu partida dintre Portugalia si Emerging Italy.

924 total views, no views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response