Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Sudul continua sa domine nordul in partidele test

20 iunie 2012 INTERN

Argentina a invins Franta in meciul test.

Chiar in debutul partidei, “verzii” i-au surprins pe All Blacks si demi-ul irlandezilor Conor Murray a marcat o incercare. Pana la pauza Sexton a mai punctat din lovitura de pedeapsa, in timp ce pentru neozeelandezi Daniel Carter a transformat trei penalitati, tabela indicand un surprinzator Noua Zeelanda-Irlanda 9-10.

Dupa pauza, All Blacks au revenit si chiar in primul minut al reprizei secunde demi-ul neozeelandezilor de aceata data, Aaron Smith, a reusit eseul, transformat de Carter.

Soarta partidei s-a jucat in minutul 73. Atunci, la scorul de 19-19, Israel Dagg a primit cartonas galben, Sexton a ratat lovitura de pedeapsa si in ultimul minut Daniel Carter, cu un dropgol, a dus victoria pentru All Blacks, rezultat final 22-19.

Tara Galilor a cedat si in al doilea meci contra australienilor Wallabies, este adevarat la o diferenta infima de doar doua puncte. A fost o partida cu multe rasturnari de scor, decisa si aceasta in ultimul minut al partidei. Aripa George North a deschis scorul cu un eseu. Barnes cu doua penalitati a redus din diferenta pentru ca pe finalul primei parti, eseul lui Horne transformat de acelasi Barnes, sa-i duca pe australieni in avantaj la cabine.

In partea secunda, desi galezii au mai izbutit un eseu prin Jonathan Davies, Barnes i-a tinut pe “canguri” in meci. In ultimul minut, cand galezii conduceau cu 22-23, Harris intrat de pe banca de rezerve, a transformat lovitura de pedeapsa decisiva, Wallabies castigand si a doua partida.

Africa de Sud si Anglia au facut spectacol, intr-o partida in care am consemnat sapte eseuri. Springboks au inceput in forta si in minutul 20 conduceau cu 20-3, in conditiile in care au reusit trei eseuri, realizate de Alberts, du Plessis si Hougaard.

Englezii, treziti din pumni reactioneaza prin eseul lui Toby Flood , transformat tot de el. In partea secunda englezii au reusit sa se mai apropie de sud-africani, Youngs reusind doua incercari, dar si Springboks au reusit una prin JP.Pietersen, rezultatul final fiind Africa de Sud-Anglia 36-27.

Surpriza zilei am consemnat-o la Buenos Aires, acolo unde “pumele” care se pregatesc pentru debutul in The Rugby Champioship, au invins Franta. Pentru argentinieni, Agulla si Montero au reusit cate un eseu, ambele transformate de Contepomi, care a mai punctat si din trei lovituri de pedeapsa. Pentru “cocosii galici”, Picamoles a reusit o incercare, Parra a transformat patru penalitati, iar Trinh-Duc una. Rezultat final Argentina-Franta 23-20

In alte doua partide ale zilei, Italia a invins Canada cu 25-16 iar Scotia a castigat in Fiji cu 25-37.


1,884 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response