Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Spiritul rugbyului

24 iulie 2012 INTERN
La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.

Federatia Romana de Rugby.

Sunt multi care practica jocul de rugby, sunt si mai multi cei care privesc dar sunt foarte putini cei care inteleg ce inseamna spiritul acestui joc.

Ca sa intelegi ce inseamna rugby, trebuie ca macar o data sa fugi cu mingea in brate, sa simti forta unui placaj, sa intri pe un interval cu mingea, apropiindu-te tot mai mult de terenul de tinta advers, acel taram al fagaduintei.

Chiar daca ai experimentat toate astea, tot nu este de ajuns pentru a patrunde spiritul jocului.

Spiritul de echipa, sacrificiul, durerea, solidaritatea, toate acestea si multe altele, dau noblete si maretie acestui sport, reprezinta esenta rugbyului.

La Turneul Final U18 de la Constanta, din acest an, echipa RC Stejarul Buzau a aratat ca stie ce inseamna spiritul jocului de rugby. Un gest simplu, firesc, dar pe care vreau sa il evidentiez in speranta ca reverberatiile acestui fapt vor contamina si pe altii.

Echipa CSS Gura Humorului era cazata langa o discoteca, unde muzica era la maxim, iar sportivii probabil ca ar fi facut o noapte alba. A doua zi urmau sa joace in finala turneului.

Intr-un gest remarcabil de fair-play, antrenorii de la RC Stejarul Buzau le-au propus celor de la Gura Humorului sa faca schimb de hoteluri pentru ca sportivii lor sa se poata odihni pentru marea finala de a doua zi.

De retinut ca si sportivii de la Buzau urmau sa joace ziua urmatoare.

Schimbul a fost facut, CSS Gura Humorului a pierdut finala, dar asta conteaza mai putin, insa acest gest mic a facut ca RC Buzau sa devina o echipa mare, o echipa care cunoaste esenta acestui joc, spriritul de sacrificiu.

Florin Matei
Secretar General FRR

2,866 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

8 Comments

Leave A Response