Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Incepe Currie Cup, editia 2012!

6 august 2012 INTERN

Currie Cup.

Pe 10 August se va da startul in editia cu numarul 73 a Currie Cup competitia interna din Africa de Sud.

Este una dintre cele mai vechi competitii din lumea rugbyului, prima editie disputandu-se in anul 1889.

La startul ei se aduna echipele sud-africane, care din 1995 participa si in competitia etalon a provinciilor din emisfera sudica Super Rugby, si anume Bulls, Sharks, Stormers, Lions, Cheetahs, acestora adaugandu-se si gruparea Griquas din Kimberley.

Din acest an Currie Cup are doua esaloane valorice. Cele sase echipe amintite fac parte din primul si in urma disputarii sezonului regulat primele patru se califica pentru paly-off-ul care va desemna campioana.

Ultima clasata din primul esalon valoric si prima clasata din cel de-al doilea, care cuprinde opt echipe, vor disputa o partida care va decide soarta promovarii, respectiv retrogradarii.

Cea mai titrata echipa a competitiei este Western Province (Stormers in Super Rugby) care de-a lungul anilor a cucerit 32 de trofee.

Nu vor lipsi din competitie nume importante ca Habana, Joe Pietersen sau Jean de Villiers de la Western Province, “Beast”Mtawarira, JP.Pietersen sau K.Daniel de la Natal Sharks ori Pierre Spies, M.Steyn sau Ndungane de la Blue Bulls.

Prima etapa a sezonului 2012 se va disputa intre 10 si 11 August cand sunt programate intalnirile:

Blue Bulls-Griquas

Golden Lions-Free State Cheetahs

Western Province-Natal Sharks.

1,441 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response