Friday 23rd August 2019,
Federatia Romana de Rugby

Marius Tincu, prezent la Programul IRB de Dezvoltare a Talentelor

17 august 2012 INTERN

Marius Tincu.

Editia din 2012 a Programului de Dezvoltare a Talentelor a reunit 32 de personalitati din lumea rugby-ului din 20 de tari si a avut loc intre 22 si 28 iulie la Stellenbosch Academy of Sport din Africa de Sud.

Programul a adus impreuna antrenori, oficiali de meci si preparatori fizici, parte a IRB Strategic Investment or Targeted Unions.

Printre tarile participante s-au numarat Portugalia, Canada, Namibia, Belgia, Fiji, Scotia, Romania, Argentina, Uruguay, Samoa, Russia, Chile, Singapore, SUA, Polonia, Kenya, Japonia, Brazilia, Georgia si Germania.

„A fost extraordinar chiar daca a fost destul de scurt. Cred ca ma va ajuta foarte mult in cariera de antrenor”, a declarat Tincu pentru FRR.ro. Fostul international urmeaza in aceasta perioada cursurile scolii de antrenori de la Marcoussis (Franta).

Cei 12 antrenori, 10 arbitri si 10 preparatori fizici au fost alesi la finalul unui program de selectie ce a luat in considerare atributele individuale si potentialul fiecaruia.

Printre participanti s-au regasit nume sonore precum Inoke Male si Stephen Betham, noii antrenori ai echipelor Fiji si Samoa, Sale Sorovaki, antrenorul echipei Fiji de U20 si o serie de fosti jucatori, printre care si fostul international Marius Tincu si uruguayanul Pablo Lemoine.

Romania a fost reprezentata in program si de preparatorul fizic Radu Basalau.

1,216 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response