Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Southern Kings inlocuiesc Lions in editia 2013 din Super Rugby

18 august 2012 INTERNATIONAL

Regii au castigat IRB Nations Cup in 2011.

Introducerea unei noi francize sud-africane in Super Rugby a fost luata in calcul inca din anul 2009.

Extinderea competitiei la 15 participante a dat insa dreptul la participare in 2011 celor de la Melbourne Rebels si astfel s-au format cele trei conferinte a cate cinci echipe.

Cum extinderea la 16 competitoare nu intra inca in discutie, zilele acestea s-a cautat solutia ca cei de la Kings sa poata evolua in Super Rugby.

Federatia de Rugby din Africa de Sud a gasit in cele din urma o solutie de compromis. SANZAR, cea care patroneaza competitia dorind sa mentina sistemul cu cinci echipe in fiecare din cele trei conferinte.

Astfel s-a decis ca locul ultimei clasate in edtia din acest an din conferinta sud-africana, Lions, sa fie luat de noua franciza Southern Kings. De asemenea s-a decis ca in urmatorii trei ani, ultima clasata din conferinta sa dispute un joc de baraj care sa decida a cincea echipa sud-africana din Super Rugby.

Deciziile luate de forul care conduce destinele rugbyului din Africa de Sud, au nemultumit ambele francize, cei de la Kings ar fi dorit sa le fie garantata participarea in urmatorii trei ani.

Southern Kings sunt dupa Stormers, franciza care reprezinta cele mai multe cluburi si isi disputa partidele de pe teren propriu in Porth Elizabeth pe stadionul Nelson Mandela Bay. Principalele echipe care furnizeaza jucatori “regilor sudului” sunt Eastern Province Kings, Border Bulldogs din East London si SWD Eagles din George.

Formatia sud-africana a castigat turneul IRB Nations Cup 2011, gazduit la Bucuresti.

1,485 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response