Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

The Rugby Championship: Campionii mondiali au inceput cu victorie in Australia

18 august 2012 INTERNATIONAL

Noua Zeelanda.

In prima partida a editiei 2012 la Sydney s-au aflat fata in fata rivalele de o viata Australia si Noua Zeelanda sau Wallabies si All Blacks. Inaintea acestei dispute palmaresul general era net favorabil neozeelandezilor, din 167 de intalniri, acestia castigand 115, in timp ce “cangurii” s-au impus doar de 47 de ori.

In Tri Nations situatia era aceeasi All Blacks reusind 25 de victorii, fata de 11 ale Wallabies.

Partida a inceput cu o lovitura de pedeapsa transformata de uvertura lui Waratahs, Barnes si australienii au trecut in avantaj dupa doar 3 minute de joc. All Blacks nu s-au intimidat si in minutul 13 erau deja la conducere cu 10-3. Mai intai D.Carter a reusit sa transforme o penalitate. Apoi dupa o actiune pe treisferturi dupa ce balonul a circulat pe traseul Carter-SB.Williams-Dagg, fundasul All Blacks a reusit prima incercare a partidei.

Elevii lui Steven Hansen au continuat sa fie mai preezenti in joc, iar apararea neozeelandeza a fost la inaltime.

Al doilea eseu al partidei a venit in urma unei greseli a fundasului Beale. Acesta a scapat balonul inainte in propriul 22 si a urmat o gramada ordonata cu introducere All Blacks. In urma acesteia a rezultat un nou atac clasic, cu balonul scos la aripa C.Jane, care dupa ce a scapat de placajul lui Ioane a culcat balonul in terenul de tinta al gazdelor.

Ioane s-a revansat cu un minut inainte de pauza si a intrat impetuos in 22-ul oaspetilor, faza de la care a plecat apoi eseul Wallabies. Reusita i-a apartinut lui Sharpe care a patruns in forta culcand balonul in eseu. Astfel la pauza s-a intrat cu rezulatul Australia-Noua Zeelanda 10-18.

Partea secunda a fost mai putin spectaculoasa niciuna dintre echipe nereusind vreo incercare. Fiecare echipa a reusit cate noua puncte, Barnes pentru Wallabies si Carter pentru All Balcks reusind sa transforme cate trei lovituri de pedeapsa.

Unul dintre remarcatii pertidei a fost cu siguranta Israel Dagg, fundasul All Blacks reusind patrunderi surprinzatoare si spectaculoase, ba mai mult la una din aparitiile sale a reusit si prima incercare a neozeelandezilor.

1,066 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response