Wednesday 27th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

TOP 14: Bordeaux – Perpignan 26-22, dupa un meci nebun

25 august 2012 TOP 14

Silviu Florea.

Uvertura etapei a doua din Top 14 a insemnat un meci de-a dreptul nebun, intre Bordeaux-Begles, echipa pilierului roman Silviu Florea, si Perpignan, fosta echipa a celor doi internationali romani Tonita si Tincu.

Prima repriza a fost una in care modificarile pe tabela au aparut doar in urma loviturilor de pedeapsa, executate de Lopez, respectiv Hook. Jocul a capatat alte accente in minutul 34, cand Forbes, unul dintre pilierii gazdelor, a fost eliminat temporar. In minutul 40, al doilea pilier de la Bordeaux, Toetu, a vazut si el cartonas galben, facand posibila intrarea pe teren a lui Silviu Florea.

Oaspetii au profitat si au intrat la cabine la egalitate, dupa alte puncte ale lui Hook, care a dus scorul la 15-15.

Repriza secunda a inceput cu o presiune accentuata a oaspetilor, insa rezistenta unei gramezi decimate a gazdelor, sase contra opt, a fost una extraordiunara. Pachetul de inaintare al celor de la Bordeaux, cu Silviu Florea in prima linie, a facut fata cu brio la doua gramezi ordonate in inferioritate.

Imediat ce raportul de forte din teren s-a echilibrat, gazdele au marcat singurul eseu al meciului, dupa o superba actiune a demi-ului Adams si a centrului Malei. Lopez nu a transformat, dupa care tot el a marit diferenta pana la 26-15. Catalanii nu au renuntat si, dupa o prabusire intentionata a molului, la cativa metri de terenul de tinta advers, li s-a acordat un eseu de penalizare.

La scorul de 26-22, Lopez putea inchide meciul, dar uvertura argentiniana a ratat din pozitie favorabila.
Finalul a fost dramatic. Bordeaux a ajuns iarasi sa aiba doi oameni mai putin pe teren, dupa ce Silviu Florea a fost eliminat, in minutul 77. Au gresit insa si oaspetii, al patrulea cartonas galben venind in tabara lor, pentru Pulu.
Scor final 26-22, insa aportul in gramada al lui Florea a fost decisiv, in momente delicate pentru echipa sa.

1,257 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response