Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

VIDEO: All Blacks au zdrobit Wallabies. A zecea victorie in Bledisloe Cup

25 august 2012 INTERNATIONAL

Noua Zeelanda.

La Auckland pe Eden Park, All Blacks s-au impus cu 22-0 in fata australienilor Wallabies, intr-o partida pe care au dominat-o categoric. Intentiile gazdelor au fost clare de la inceput, cand sub conducerea lui Weepu, All Blacks au executat spectaculosul Kapa O’Pango, varianta dura a celebrului dans Haka.

Desi Robbie Deans a schimbat echipa pentru aceasta a doua partida din The Rugby Championship, “cangurii” au dat o replica palida. All Blacks au avut primii sansa de a deschide scorul dar D.Carter a ratat prima tentativa de tinta. Dupa 26 de minute in care tabela a fost imaculata tot uvertura neozeelandeza a adus primele puncte. A urmat un moment critic pentru Wallabies, demiul Genia a primit cartonas galben, australienii jucand ultimele zece minute ale primei parti in inferioritate numerica.

All Blacks au profitat si Daniel Carter a mai transformat doua lovituri de pedeapsa, la puaza intrandu-se cu rezultatul Noua Zeelanda-Australia 9-0.

Partea secunda a inceput in aceeasi nota de dominare a neozeelandezilor si Carter a marit avntajul la 12-0, dupa o penalitate transformata de la o distanta de 48 de metri. In minutul 44 a venit si singura incercare a partidei. Combinatiile Carter-S.B.Willimas au fost pe toata durata partidei un real pericol pentru buturile australiene. Dupa o asemenea faza evidentiatul din prima partida, fundasul Israel Dagg, a gasit bresa in defensiva Wallabies si a culcat balonul in terenul de tinta al acestora.

Daniel carter a transformat si All Blacks aveau 19-0 pe tabela de marcaj.

Pana la finalul jocului tot uvertura noezeelandeza a mai adus trei puncte din lovitura de pedeapsa. Australienii nu au reusit sa se apropie periculos de buturile gazdelor si cu toate ca au avut sansa de a marca macar punctele de onoare au preferat de fiecare data sa castige teren in speranta unui eseu. Apararea exacta a neozeelandezilor si neputinta “cangurilor” insa a impiedicat acest lucru.

Ultima data cand Wallabies au pirdut fara a marca puncte intr-o partida contra All Blacks s-a consemnat in 1962. Atunci la Dunedin pe stadionul numit si “House of Pain”, australienii au pierdut cu 3-0.
Prin acesta victorie All Blacks au cucerit Bledisloe Cup, trofeul care este pus in joc la intalnirile Noua Zeelanda-Australia. Este pentru a zecea oara consecutiv cand All Blacks castiga Bledisloe Cup.

Peste doua saptamani, pe 8 Septambrie, Noua Zeelanda va primi vizita Argentinei, in timp ce Wallabies pe cea a Springboks.

1,367 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response