Sunday 15th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

Ungaria – Bulgaria, primul meci al calificarilor europene pentru Cupa Mondiala 2015

1 septembrie 2012 INTERNATIONAL

International Rugby Board.

Pe data de 6 octombrie, de la ora locala 14.00, Ungaria si Bulgaria vor disputa primul meci in cadrul campaniei europene pentru calificarea la Cupa Mondiala din Anglia, 2015. Sunt calificate direct formatiile participante la Six Nations, precum si primele doua clasate din grupa valorica 1A a Cupei Europei pe Natiuni, acolo unde evolueaza si Romania.

Pentru ultimul loc care revine batranului continent, sistemul de calificare este cel mai complex din istoria Cupei Mondiale. Preliminariile implica 32 de echipe nationale si peste 100 de meciuri disputate. Iata cand se vor disputa rundele de calificare la Cupa Mondiala:

turul I – 4 mai 2013 intre castigatoarea grupei 2C (Slovenia, Cipru, Austria, Bulgaria si Ungaria) si castigatoarea grupei 2D (Norvegia, Grecia, Luxemburg, Finalnda si Bosnia)

turul II – 18 mai 2013 intre castigatoarea din turul I si castigatoarea grupei 2B (Letonia, Andorra, Serbia, Israel si Danemarca)

turul III – 1 iunie 2013 intre castigatoarea din turul II si castigatoarea grupei 2A (Olanda, Lituania, Malta, Croatia si Elvetia)

turul IV – 10 mai 2014 intre castigatoarea turului III si castigatoarea grupei 1B (Ucraina, Moldova, Germania, Suedia, Polonia si Cehia)

turul V – grupa valorica 1A, primele doua clasate merg la Cupa Mondiala (Georgia, Romania, Rusia, Spania, Portugalia si Belgia)

turul VI – castigatoarea turului IV contra locului 3 din grupa valorica 1A, la o data ce va fi stabilita

Recalificari: Europa – Africa si Asia – America
Play-off: invingatoarele din recalificari

Castigatoarea din play-off merge la Cupa Mondiala. Daca ar fi sa luam exemplul Ciprului, din grupa valorica 2C, aceasta formatie ar avea traseul cel mai lung pana la Cupa Mondiala, ea urmand sa sustina 8 jocuri in grupa si alte 7 meciuri eliminatorii. O echipa din grupa valorica 1B, care va participa la meciurile eliminatorii va fi nevoita sa parcurga o campanie formata din 14 meciuri, incluzand cele 10 din grupa si patru meciuri eliminatorii.

1,615 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response