Saturday 28th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Biarritz – Bayonne, 15-16 in derby-ul basc

30 septembrie 2012 INTERNATIONAL

Top 14.

Runda a saptea a campionatului francez de rugby, Top 14, a fost una disputata sub semnul echilibrului. In randurile de mai jos vom incerca sa surprindem cele mai importante aspecte ale acestei competitii.

Clermont – Stade Francais, 28-25. Desi plecau cu prima sansa, gazdele au avut nevoie de ultimele faze ale jocului pentru a castiga partida, gratie dropgolului marcat de James. Clermont si-a trecut in cont o singura incercare, a lui Domingo, din minutul 11, in timp ce parizienii au avut trei eseuri, semnate de Warwick, in minutul 3 si Vuiwadruwalu, in minutele 21 si 30. La pauza, scorul a fost 22-13 in favoarea oaspetilor.

Perpignan – Mont-de-Marsan, 15-6. Catalanii s-au impus foarte greu in fata noii promovate, care, ca si in runda precedenta, a fost aproape de a lua bonusul defensiv. La pauza tabela a indicat egalitate, 6-6, meciul neavand in statistica eseuri. Hook, respectiv Claverie, au facut diferenta la tentativele de tinta.

Montpellier – Castres, 19-12. Un eseu transformat a facut diferenta intre cele doua formatii. Centrul Hape, in minutul 66, a fost cel care a culcat balonul in terenul advers de tinta. La pauza, oaspetii au fost in avantaj, 6-3. Castres l-a folosit incepand cu minutul 77 si pe pilierul roman Mihaita Lazar.

Grenoble – Racing Metro 92 Paris, 27-13. Desi e nou promovata, Grenoble nu are complexe in Top 14, obitnand un nou succes de rasunet, contra unei formatii tari cum e cea din Paris. Centrul Hunt, cu doua eseuri in contul gazdelor, a fost omul meciului.

Agen – Bordeaux, 19-15. Agen pare sa isi revina dupa startul ratat de sezon. Viitoarea adversara a selectionatei noastre divizionare a avut meci greu cu Bordeaux, castigat pana la urma la diferenta minima. Robinson a marcat singura incercare a partidei, in minutul 19, restul punctelor venind dupa tentative de tinta. In minutul 76 s-a petrecut cea mai incinsa faza a meciului, arbitrul eliminand cate doi jucatori de la fiecare echipa. Lozada, respectiv Treloar, au primit cartonase rosii. Silviu Florea nu a fost convocat la echipa oaspete pentru aceasta partida.

Toulouse – Toulon, 32-9. Jocul care se astepta a fi cel mai echilibrat a adus de fapt diferenta cea mai mare a rundei. Toulouse a avut concentrare suplimentara, marcand cat de mult a putut in fata echipei care pana acum era lidera in Top 14. McAllister si Maestri au marcat cate un eseu, in timp ce tabela oaspetilor nu a avut decat trei lovituri de pedeapsa, concretizate de Michalak. Omul meciului a fost, fara indoiala, McAllister, care a reusit 27 de puncte pentru campioni.

Biarritz – Bayonne, 15-16. Derby-ul basc a adus o mare surpriza, oaspetii reusind un succes nescontat. Lacroix a marcat singura incercare a jocului, in minutul 11, in contul oaspetilor. La pauza, scorul a fost favorabil tot vizitatorilor, 10-6.

In clasament, Clermont si Toulon impart prima pozitie, ambele cu cate 27 de puncte. Podiumul se completeaza cu Toulouse, care e la trei lungimi distanta in spate.

1,437 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response