Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Lions s-au impus la Cape Town si raman lideri in Currie Cup

30 septembrie 2012 INTERNATIONAL

Currie Cup.

Pe Kings Park din Durban, Natal Sharks si Blue Bulls au deschis runda a opta. Sharks au castigat intr-o partida disputata in conditii meteo vitrege si pentru o zi au fost liderii clasamentului.

Blue Bulls au avut avantaj la pauza, conducand cu 9-5, gratie celor doua penalitati si unui dropgol realizate de Fouche, fata de incercarea reusita de Joordan pentru “rechini”. In partea secunda, “alb-negrii” au revenit si dupa o incercare lui K.Daniel si o lovitura de pedeapsa reusita de Bosman au trecut in avantaj, scor 13-12.

Sharks au avut un final greu, Dixon primind cartonasul rosu, fiind eliminat definitiv. In ciuda superioritatii numerice insa Bulls nu au reusit decat sa reduca diferanta dintr-o penalitate reusita de Fouche. Astfel Sharks au invins Bulls cu 13-12.

Campionii en-tritre Lions s-au deplasat la Cape Town pentru disputa contra celor de la Western Province. Gazdele au dat o replica palida reusind doar noua puncte din doua penalitati concretizate de Catrakilis si una de J.Pietersen. In schimb, Lions au marcat o incercare prin Helberg, transformata de B.James, care a mai transformat in puncte si alte patru penalitati. Combrink a reusit si el sa trimita printre bête o lovitura de pedeapsa si astfel Lions s-au impus cu rezultatul de 22-9.

Free State Cheetahs au obtinut o victorie importanta in fata lui Griqiuas, pe Free State Stadium din Bloemfontein, care ii mentine in lupta pentru un loc in play-off. Griquas au platit tribut mai ales indisciplinei, 20 de minute evoluand in inferioritate echipa din Kimberley, dupa cartonasele galbene primite de W.Le Roux in minutul 22 si JP.Nel in minutul 70. In aceste conditii Cheetahs s-au ales si cu bonusul ofensiv reusind patru incercari prin Geldenhuys, Ebersohn, Daniller si Rhule. Griquas au culcat si ei de doua ori balonul in terenul de tinta al gazdelor prin Schoeman si Boshoff. Cheetahs s-au impus cu rezultatul de 35-20.

Clasament :
1.Lions 28p
2.Sharks 25p
3.Western Province 20p
4.Cheetahs 17p
5.Griquas 15p
6.Bulls 14p

Etapa urmatoare programeaza jocurile:
Griquas-Lions
Cheetahs-Sharks
Bulls-Western Province

1,548 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response