Saturday 19th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Treviso au detronat liderul Scarlets

30 septembrie 2012 INTERNATIONAL

RaboDirect Pro 12.

Una dintre marile surprise ale rundei a fost victoria obtinuta de italienii de la Treviso in fata liderului Scarlets. Galezii au controlat prima parte a jocului, cea in care au reusit si doua incercari semnate de Fenby, la care Trviso au replicat prin eseul lui Ghiraldini.

Dupa pauza “alb-verzii” au preluat initiativa si dupa doua incercari reusite de Semenzato si Barbieri, ambele transformate de Di Bernardo s-au apropiat la doar un singur punct de Scarlets.

Lovitura decisiva a reusit-o uvertura Di Bernardo, care a concretizat o penalitate in ultimul minut de joc. Astfel, Treviso s-au impus in fata lui Scarlets cu rezultatul de 22-20.

Connacht au reusit o alta mare surpriza, invingand campioana Heineken Cup, Leinster cu scorul de 34-6. Pe langa victoria obtinuta surprinde si diferenta mare de scor, Leonster nereusind sa marcheze puncte decat din doua lovituri de pedeapsa semnate de Madigan. Conacht au reusit nu mai putin de cinci incercari, Mc Sharry, Vainikolo, O’Halloran, Naoupu si Loughley asigurand si bonusul ofesiv pentru gazde.

Dragons au obtinut al doilea succes in aceasta editie, dupa victoria 32-12 in fata lui Edinburgh. Scotienii au marcat doua incercari prin Brown si Visser, ultima transformata de Leonard. Nu a fost insa sufficient, galezii din Newport replicand prin incercarea lui Price, sase penalitati ale lui Prydie si nu mai putin de trei dropgoluri reusite de S.Jones.

Ulster au facut instructie in Arms Park contra lui Cardiff Blues si gratie victoriei cu 48-19 au urcat pe prima pozitie a clasamentului, in ciuda faptului ca au un joc mai putin disputat. Sapte incercari au reusit nord-irlandezii prin Allen, Payne, Trimble si cate o dubla N.Williams respectiv Bowe. Eseul de onoare al gazdelor a fost reusit de Robinson. Partida a fost arbitrata de romano-italianul Marius Mitrea.

Galsgow Warriors s-au chinuit cu italienii de la Zebre si au reusit in final o victorie la limita. Swindon,Van den Merwe si Morrison au marcat cate un eseu pentru scotieni, dar uvertura Orquera a tinut “zebrele” in viata cu o incercare transformata tot de el respectiv trei lovituri de pedeapsa. Soarta partidei s-a decis in mintul 76, atunci cand Horne a concretizat o penalitate si Glasgow s-au impus cu 22-19.

Campionii en-titre, Ospreys, au obtinut a doua victorie consecutiva, reusind sa treaca de Munster pe Liberty Stadium din Swansea. Trei incercari au reusit galezii prin Fussell, Hibbard si un eseu de penalizare.Transformerul Biggar si-a facut datoria, transformand toate incercarile la care s-au mai adaugat alte trei penalitati. Munster nu au reusit sa aduca puncte decat din piciorul lui O’Gara si Keatley care au concretizat patru respectiv o lovitura de pedeapsa.Ospreys s-au impus cu rezultatul de 30-15.

Clasament:
1.Ulster 17p
2.Scarlets 16p
3.Munster 14p
4.Galsgow 14p
5.Cardiff Blues 14p
6.Leinster 13p
7.Edinburgh 11p
8.Connacht 10p
9.Ospreys 10p
10.Dragons 9p
11.Treviso 9p
12.Zebre 1p

Etapa viitoare programeaza jocurile:
Scarlets-Dragons
Ulster-Connacht
Zebre-Ospreys
Edinburgh-Treviso
Cardiff Blues-Glasgow
Leinster-Munster

1,249 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response