Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Castres – Clermont, 16-13

6 octombrie 2012 INTERN

Top 14.

Vineri seara, in uvertura etapei a opta din Top 14, Castres si Clermont au oferit publicului un spectacol aparte. Cele doua au luptat pana la epuizare pentru punctele puse in joc.

Finalmente, Castres s-a dovedit a fi mai inspirata, mutarile tactice ale antrenorului Laurent Labit fiind cele care au inclinat balanta. Prima repriza a fost una foarte echilibrata, oaspetii intrand in avantaj, 6-3.

Uvertura gazdelor, Rory Kockott, s-a remarcat prin ratarea a cinci lovituri de pedeapsa din pozitii convenabile, ceea ce i-a adus pe oaspeti la conducerea jocului. James si Radosavlijevic au marcat pentru Clermont pana la pauza.

Inedit a fost faptul ca atat Kockott cat si Radosavlijevic au trimis cate o data balonul in bara, iar ambele formatii au avut cate o tentativa nereusita de dropgol. Faza meciului a venit in minutul 51, cand pe presiunea celor de la Castres, care au mutat atacul de pe un flanc pe altul, fundasul lui Clermont, Buttin, a interceptat la aproximativ 10 metri d epropriul teren de tinta. A urmat o cursa solitara de aproximativ 90 de metri, dupa care Buttin a plonjat pentru eseu. James a transformat si si-a dus echipa la sapte lungimi distanta pe tabela, 13-6.

Mijlocasul la gramada Kockott avea sa se revanseze in minutul 63, cand a atacat pe partea deschisa, dupa o grmada spontana la cativa metri de terenul de tinta aparat de Clermont. Sarcina transformarii a revenit nou intratului Teulet, cel care de altfel a si transformat. Teulet a marcat apoi, cu doua minute inainte de final, din lovitura de pedeapsa decisiva, pentru ca acelasi jucator sa mai rateze o penalitate in prelungiri.

Pilierul roman, Mihaita Lazar, a fost rezerva pentru Castres in acest meci, si a jucat pe finalul partidei.
In urma acestui rezultat, Castres ajunge la 20 de puncte, urcand intermediar pe locul 4 in clasament. Clermont, cu bonusul defensiv asigurat, a ajuns la 28 de puncte, insa Toulon si Toulouse urmeaza sa joace.

1,368 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response