Wednesday 13th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Secretele adversarilor – Bath Rugby

8 octombrie 2012 INTERN, Wolves

Bath Rugby.

Prima dintre formatiile care ne viziteaza tara cu ocazia meciurilor din grupele AMLIN Challenge Cup este puternica echipa engleza Bath, care are o istorie impresionanta.

Bath s-a infiintat in 1865 si a castigat de 6 ori campionatul Angliei, ultima data in 1996. Pe langa aceste trofee, Bath se mai poate lauda si cu 10 Cupe Anglo-Welsh, dar si cu prezente constante in cupele europene.

De altfel, pe batranul continent, Bath a capatat recunoasterea valorii sale in 1998, cand a castigat Heineken Cup, dupa o finala dramatica, 19-18 cu francezii de la Brive. In cea de-a doua competitie interlcuburi, AMLIN Challenge Cup, Bath a ajuns de trei ori in finala. A pierdut in doua randuri, in 2003 fiind invinsa de London Wasps cu 48-30, iar in 2007 de Clermont, cu 22-16. A castigat insa trofeul in 2008, dupa 24-16 cu Worcester Warriors.

In afara acestui palmares deosebit de bogat, Bath se mai poate lauda si cu faptul ca este una dintre primele echipe engleze care a trecut Canalul Manecii pentru a juca impotriva francezilor, la inceputul secolului trecut. O alta veche si frumoasa rivalitate a fost dezvoltata in timp cu galezii de la Cardiff sau Penarth.

Bath este pregatita actualmente de catre sud-africanul Gary Gold, iar un XV de baza se poate creiona in jurul lui Biggs, Claassens, Abendanon sau Hipkins. Interesant este si Matt Banahan, un jucator de 2,01 metri si 116 kilograme, care inital a fost folosit in linia a II-a, dupa care a fost reprofilat in centru si aripa, fiind unul din cei mai buni marcatori ai echipei.

Intre 2007 si 2009, pe pachetul de inaintare al celor de la Bath a evoluat si pilierul roman Paulica Ion.

Bath a terminat sezonul trecut in AVIVA Premiership pe locul opt, iar in acest sezon, dupa sase runde, Bath ocupa locul al saptelea, cu 15 puncte. In ultimul joc, Bath a cedat pe terenul celor de la Gloucester, cu 16-10, toate punctele fiind aduse de Donald, eseu, transformare si lovitura de pedeapsa.

Bath are actualmente in lot 19 internationali de diverse nationalitati, din care unsprezece englezi.

De curand echipa l-a pierdut pe Olly Barkley, care s-a transferat in Franta, la Racing Metro 92 Paris. Obiectivul unei echipe cu un asemnea palmares nu poate fi altul decat calificarea in sferturile de finala ale competitiei, cel putin.

Selectionata Bucurestiului va intalni Bath in AMLIN Challenge Cup pe 13 octombrie, de la ora 15.00, pe stadionul Arcul de Triumf din capitala.

1,255 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response