Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Toulon a marcat 36 de puncte in Tara Bascilor

9 octombrie 2012 INTERN

Top 14.

Daca in materialele noastre anterioare am informat despre desfasurarea meciurilor Castres – Clermont 16-13 si Bordeaux – Toulouse 32-34, in randurile care urmeaza vom vorbi despre restul jocurilor din programul etapei a opta a Top 14.

Biarritz – Toulon 9-36. Victorie categorica a oaspetilor, care au profitat din plin de degringolada instaurata in tabara bascilor. Armitage, Martin si Giteau au fost marcatorii de eseuri pentru elevii lui Laporte, care, in ciuda diferentei mari de scor, au ratat bonusul ofensiv. Wilkinson a marcat 21 de puncte, iar diferenta s-a conturat abia in ultimele cinci minute, cand Toulon a inscris doua incercari.

Racing Metro 92 – Montpellier 12-16. Bias a marcat singurul eseu al meciului, in repriza secunda, la doar sapte minute de la intrarea sa pe teren. Dupa 3-3 la pauza, oaspetii au fost mai stapani pe actiuni spre finalul jocului, reusind o victorie pretioasa. Parizienii se aleg totusi cu punctul bonus defensiv, penalitatea lui Machenaud consfiintind rezultatul final.

Mont-de-Marsan – Stade Francais 28-30. Gazdele au fost aproape sa furnizeze o mare surpriza. Nou promovata pe prima scena a rugbyului din Hexagon a pus mari probleme mult mai titratei sale partenere de joc. Stade Francais s-a chinuit serios pentru castigarea celor patru puncte. Oaspetii nu au reusit nicio incercare, punctele venind dupa concretizarea a zece tentative de tinta. Porical a marcat din opt lovituri de pedeapsa, in timp ce Plisson a fost autorul a doua dropgoluri. De partea cealalta, gazdele acumuleaza primul punct in actualul sezon, ramanand si cu satisfactia platonica a inscrierii singurului eseu al jocului, prin Baleinadogo. La pauza, scorul a fost 18-9 in favoarea celor de la Stade Francais.

Grenoble – Perpignan 28-23. O alta nou-promovata, Grenoble, a reusit sa aduca bucurie suporterilor, printr-o victorie de prestigiu impotriva echipei catalane. Butonidualevu a marcat eseul decisiv, cu doar doua minute inainte de finalul jocului, iar transformarea semnata de Courrent, autorul celorlalte puncte pentru Grenoble, a inchis tabela. Hook a reusit si el o incercare pentru Perpignan, care se intoarce cu bonusul defensiv. La pauza, tabela a indicat 12-9 in favoarea gazdelor.

Bayonne -Agen 37-16. Gazdele confirma forma buna prin acest succes categoric in fata echipei care in aceasta toamna va veni la Bucuresti, pentru jocul din Amlin Challenge Cup. Eseul lui Avramovic, din minutul 16, pentru Agen, s-a dovedit a fi un simplu foc de paie. Bascii au fructificat avantajul terenului propriu, dupa eseul lui Garcia. Boyet a fost imperial in fata buturilor, cu restul de 32 de puncte venite din loviturile sale de picior.

In clasament, Toulon este lidera, cu 32 de puncte, urmata de Toulouse si Clermont, fiecare cu cate 28 de puncte.

1,050 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response