Thursday 22nd August 2019,
Federatia Romana de Rugby

Marius Tincu: Romanii stiu sa joace rugby

24 octombrie 2012 Wolves

Marius Tincu.

Antrenorul pachetului de inaintare al echipei nationale, Marius Tincu, se declara multumit de jocul Lupilor din partida de sambata, cand acestia au invins echipa Calvisano cu scorul 42-27.

„Am insistat toata spatamana pe jocul la sol si pe aparare. Am reusit sa nu fim penalizati la sol, iar in aparare am recuperat doua mingi care au dus la marcarea de eseuri.”

Fostul campion al Frantei priveste cu incredere in viitorul rugby-ului romanesc. „Am remarcat jucatori precum Filip, Drenceanu, Pungea sau Boar care au ce demonstra in anii viitori. Acum baietii au o baza, dar trebuie sa ne pastram nivelul si chiar sa progresam.”

„Am fost mai organizati si nu am fost penalizati. Am urcat in aparare fata de meciul cu Bath. Cu englezii am reculat la fiecare placaj. La fiecare gramada, impactul e puternic si se depune foarta multa energie, nu mai esti capabil sa alergi, sa acoperi alte zone de teren. Dominarea iti da mai multa incredere si mai multa forta.”

Despre meciurile test ale echipei nationale ce se vor disputa in noiembrie, Tincu a declarat: „Majoritatea jucatorilor vor evolua si la echipa mare. In momentul in care te prezinti intr-o competitie internationala, trebuie sa ai cea mai buna echipa.  Jucatorii internationali si-au confirmat statul si au reusit sa ii traga pe Lupi dupa ei, asa ca ne bazam pe toti pentru echipa. Romanii stiu sa joace rugby si o vor face cu cel mai mare devotament.”

 

1,386 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response