Friday 28th February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Eddie Jones vrea agresivitate la japonezi

26 octombrie 2012 INTERNATIONAL

Eddie Jones.

Selectionerul Japoniei, Eddie Jones a criticat politica de dezvoltare a rugby-ului nipon, practicata in trecut si a solicitat jucatorilor din Tara Soarelui Rasare mai multa agresivitate atunci cand se prezinta sub tricoul nationalei.

Eddie Jones a ales un numar de 30 de rugbysti, insa nu a inclus in aceasta selectionata niciun reprezentant al echipelor universitare.

„Am urmarit in acest week-end un joc din campionatul universitar si parca m-am intors in timp. Ma simteam ca in anii 1950”, a declarat Jones pentru agentia de stiri Kyodo.

Tehnicianul australian a preluat nationala Japoniei in luna aprilie a acestui an, iar o luna mai tarziu obtinea primul succes, in Turneul celor 5 Natiuni, varianta asiatica. Dupa aceea, Japonia a fost invinsa in toate cele trei partide sustinute in Cupa Natiunilor din Pacific, in luna iunie. Japonia a mai inregistrat apoi alte doua insuccese, pe teren propriu, contra Barbarians-ului francez.

Seria de infrangeri l-a ingrijorat pe Eddie Jones, care si-a propus ca pana in 2015 sa aduca Japonia la nivelul primelor 10 natiuni din topul mondial.

Jones l-a oferit drept exemplu pe conationalul sau, George Smith. Fostul flanker al Wallabies evolueaza acum la o echipa de top din Japonia, Suntory, fiind amintit pentru tenacitatea si implicarea in partide.

Actualmente, Japonia este pe locul 16 in clasamentul natiunilor, in timp ce prima sa adversara a turneului european, Romania, este pe 18. Georgia, cu care niponii joaca pe 17 noiembrie, ocupa locul 15 in aceeasi ierarhie.

Japonia va inchide circuitul european cu un meci contra Tarii Bascilor, pe 21 noiembrie si un altul cu Barbarians-ul francez, pe 25 noiembrie.

Foto: www.rugbyweek.com

1,887 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response