Thursday 17th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Canterbury pentru a cincea oara consecutiv campioni in ITM Cup

27 octombrie 2012 ITM CUP

Canterbury vs. Auckland.

In ciuda eforturilor facute de Auckland, “alb-albastrii” nu au resit sa opreasca seria victoriilor lui Canterbury in ITM Cup.

Finala a fost echilibrata, practic, doar in prima parte a ei atunci cand rezultatul de pe tabela indica 15-13 pentru campionii en-titre. Auckland au deschis repede scorul dupa o incercrae reusita de Parkes in minutul 2. “Ros-negrii” insa au replicat prin omul zilei, Tom Taylor care a reusit doua eseuri, o conversie si o lovitura de pedepsa.

In repriza secunda acelasi Tom Taylor a concretizat doua penalitati, Bleyendaal a reusit un dropgol iar Veaiunu o incercare, Canterbury asigurandu-si victoria. De partea cealalta, Auckland au marcat un eseu in ultimul mintut al jocului prin Visina, fiind singurele puncte reusite in mitanul secund.

Tom Taylor a marcat 23 de puncte si a devenit astfel cel mai prolific marcator intr-o finala de ITM Cup, devansandu-i pe Mehrtens si D.Carter care detineau recordul cu 20 de puncte.

Canterbury s-au impus cu rezultatul de 31-18 in fata lui Auckland pe care au depasit-o astfel si la capitolul cele mai multe titluri cucerite consecutiv, “alb-albastrii” avand in palmares doua serii de cate patru intre 1987 si 1990 respectiv 1993-1996.

In finala Championship, Counties Manukau nu le-au lasat nicio speranta celor de la Otago pe care i-au surclasat cu 41-16. Pulu de doua ori, Selwyn si Nanai-Williams au marcat patru incercari iar “Steelers”, echipa antrenata de Tana Umaga a reusit promovarea in Premiership, luand locul retrogradatei Hawke’s Bay.

Foto: www.allblacks.com

1,589 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response