Echilibru – cuvantul de ordine in Top 14

Top 14.

Sase din cele sapte partide pe care le-a programat etapa a noua din Top 14, au stat sub semnul echilibrului.

Clermont s-a impus cu 19-12 in uvertura rundei, in fata celor de la Biarritz. Singura incercare a meciului a fost marcata de Nakaitaci, in minutul 2, dupa care transformerii au dus greul tabelei. La pauza, gazdele au condus cu 16-6.

Stade Francais a castigat un meci mare, 28-24 pe teren propriu, contra campoioanei in exercitiu, Toulouse. Inchizatorul Parisse a fost omul meciului, cu doua incercari, din care una decisiva, care a asigurat victoria echipei sale, marcata in minutul 74. Fillol a mai semnat un eseu pentru parizieni, in timp ce Clerc si Maka au inscris incercari in contul oaspetilor. La pauza, Touliuse a condus cu 18-14.

Toulon nu a avut mila de Bayonne, administrandu-i un sever 59-0. Bascii au fost pur si simplu calcati in picioare de o veritabila masina de rugby, condusa magistral din teren de veteranul britanic Wilkinson. Toulon a reusit opt eseuri in acest joc, familia Armitage, cu cei doi jucatori in componenta, taindu-si partea leului, cu trei incercari.

Montpellier a trecut greu de nou promovata Grenoble, 23-6, pe teren propriu. Singurul eseu al jocului a fost marcat chiar in primul minut, de catre Tulou. Montpellier, care a condus la pauza cu 13-6, a mai beneficiat in partea a doua de un eseu de penalitate.

Bordeaux a castigat si ea greu, in fata altei nou-promovate, Mont-de-Marsan, in deplasare, cu 17-12. Silviu Florea, aflat in perioada de recuperare dupa o accidentare, nu a fost convocat pentru aceasta partida. Chalmers si Clarkin au marcat doua incercari pentru oaspeti, care astfel si-au asigurat un succes necesar. Gazdele au punctat doar prin Vignau-Touquet, din lovituri de pedeapsa, ajungand la doar 2 puncte in actuala stagiune.

Castres a castigat cu 22-14 pe terenul celor de la Agen, intr-un meci foarte disputat. Internationalul nostru, Mihaita Lazar, a fost titular pe postul de pilier stanga, fiind remarcat pentru activitatea sa in gramada. El a fost eliminat in minutul 38, cand a avut un schimb de „amabilitati” cu adversarul sau direct din gramada adversa, scotianul Murray. Pana la pauza a fost un duel al transformerilor, Barnard, respectiv Kockott, aducand tabela la 9-9. In repriza a doua au aparut si incercarile, Petre pentru Agen, in minutul 75, respectiv Caballero, pentru oaspeti. Kockott si-a continuat insa tirul, asigurand diferenta de 8 puncte, in detrimentul omologului sau din tabara gazdelor. Mihaita Lazar a fost scos de pe teren in minutul 70, la scorul de 22-9.

Perpignan – Racing Metro a inchis runda. Catalanii s-au impus finalmente, la mare lupta, cu 17-13, in fata unei echipe cat se poate de ambitioase. Raportul eseurilor a fost egal, 1-1, incercarile fiind semnate de Taumalolo, respectiv Matadigo. Victoria gazdelor a fost asigurata pe final de decarul Hook, care a reusit o lovitura de pedeapsa in minutul 73 si un dropgol in minutul 78.

Toulon s-a desprins in clasament, cu 37 de puncte, urmata de Clermont, la cinci lungimi, si Toulouse, cu 29 de puncte. Castres e pe cinci, cu 24 de puncte, iar Bordeaux pe 11, cu 15 puncte. Ultimul loc este in continuare pentru Mont-de-Marsan, cu doar 2 puncte.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile