Western Province sunt noua campioana in Currie Cup

Currie Cup.

Western Province au reusit sa obtina la 33-lea trofeu din istorie dupa o victorie dramatica obtinuta pe Kings Park din Durban.

Sharks, impulsionati de un stadion intreg au inceput mai bine partida si la jumatatea primei reprize erau in avantaj, 9-3, Lambie concretizand trei penalitati iar Catrakilis una.

Western Province insa nu au uitat ca si in semifinale victoria au obtinut-o tot in deplasare, atunci in fata campionilor en-titre Lions si au inceput sa-si impuna jocul in fata mult mai experimentatilor “rechini”. Dupa o gramada ordonata, Juan de Jongh a patruns prin apararea aproximativa a lui Sharks, reusind sa scape de trei placaje si a culcat balonul in terenul de tinta la gazdelor, reusind singura incercare a partidei.

La pauza Western Province au intrat in avantaj, rezultat 16-12, dupa ce Lambie si Catrakilis au mai fructificat cate o lovitura de pedeapsa.

Partea secunda a fost una de mare lupta in care ambele echipe au cautat mai mult sa nu primeasca puncte. S-a mers umar langa umar pana spre finalul jocului, atunci cand Catrakilis a reusit doua numere de magie, marcand din doua dropgoluri.

In ultimele minute Sharks au atacat furibund in speranta unui eseu care sa aduca macar egalarea, dar apararea “alb-albastrilor” a fost de netrecut.
Western Province s-au impus cu rezultatul de 25-18, fiind pe mai departe cea mai prolifica echipa din Currie Cup.

Finala a fost condusa la centru de arbitrul Jaco Peyper, cel care va oficia in partida test dintre Romania si Japonia de pe 10 noiembrie.

Free State Cheetahs au castigat si partida retur a barajului pentru promovare/retrogradare in fata celor de la Eastern Province Kings cu 16-6 si astfel in sezonul urmator al Currie Cup vor evolua tot in Premier Division.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile