Friday 21st February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Constanta, punct de pornire pentru Heineken Cup

31 octombrie 2012 CHAMPIONS CUP, INTERNATIONAL

Emile Ntamack, cu trofeul Heineken Cup in Cardiff in 1996.

In urma cu 17 ani, Heineken Cup, cea mai tare competitie europeana pentru cluburi, programa primul joc din istoria sa, la Constanta. Farul a intalnit pe 31 octombrie 1995 puternica formatie franceza Toulouse, pe teren propriu.

Jocul a fost urmarit de aproximativ 3000 de suporteri si a fost castigat de francezi cu scorul de 54-10.
Primul eseu din statisticile Heineken Cup a fost marcat de Jean-Luc Cester, care evolua in linia a III-a. Acesta a urmarit un balon ricosat din bara, la o lovitura de pedeapsa, dupa care a reusit sa inscrie.
In echipa de atunci a francezilor evoluau nume sonore ale rugby-ului din Hexagon, cum ar fi Emile Ntamack, Thomas Castaignede, fratii Philippe si Olivier Carbonneau, Christian Califano sau Jerome Cazalbou, actualul analist al unui post francez de televiziune.
Prima editie a Heineken Cup a strans la start 12 echipe din Franta, Irlanda, Italia, Tara Galilor si Italia, care au fost impartite in patru grupe a cate trei. Castigatoarele seriilor preliminare au acces direct in semifinale. Din sezonul urmator, Anglia si Scotia s-au alaturat natiunilor participante, sporind astfel popularitatea competitiei.
Prima editie a Heineken Cup a fost castigata de aceeasi Toulouse, care a invins pe 6 ianuarie 1996, pe stadionul Arms Park din Cardiff, echipa gazda, Cardiff, cu scorul de 21-18, dupa prelungiri.
Vezi imagini de la meci aici.

1,704 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response