Yoshiro “Demi” Sakata – Japonezul care figureaza in IRB Hall of Fame

Demi Sakata (dreapta).

Demi Sakata s-a nascut in 1942 si a inceput sa practice rugby-ul inca din copilarie. A fost remarcat in anii studentiei atunci cand a inceput sa evolueze pentru Doshisha University.

In 1967 a fost selectionat pentru prima data in echipa nationala a Japoniei, al carei tricou l-a imbracat de 16 ori, evoluand ca aripa.

Sakata a marcat 13 incercari pentru niponi in partide test, dar cele mai importante patru le-a reusit impotriva echipei de juniori All Blacks, in 1968

In 1969 a fost votat de de New Zealand Rugby Almanac ca fiind unul dintre cei mai valorosi cinci rugby-isti ai lumii, alaturi de francezii Jo Maso si Walter Spanghero, respectiv neozeelandezii Sid Going si Wayne Cottrell. In urma acestei nominalizari, in urmatorul an, a fost invitat sa evolueze pentru Canterbury.

Evolutiile sale in Noua Zeelanda au facut sa fie selectionat in echipele New Zealand Universities si New Zealand Barbarians.

In 1973 s-a retras din activitatea internationala, devenind antrenor si profesor universitar la Osaka Univesity of Health and Sports Sciences.

Yoshiro ‘Demi” Sakata a fost introdus, in 2012, de International Rugby Board, in Hall of Fame, fiind personalitatea cu numarul 51 din lumea sportului cu balonul oval care este rasplatita cu aceasta onoare.

Cei care l-au vazut evoluand pe terenul de rugby spun despre jocul sau ca fiind plin de pasiune si mandrie.

Foto: www.sportrack.co.za

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile