Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

IRB ia pozitie in afacerea “Fidjigate”

29 noiembrie 2012 INTERNATIONAL

International Rugby Board.

Declaratiile fostului antrenor neozeelandez al lui Racing Metro 92 Paris, Simon Mannix, cu privire la afacerea “Fidjigate”, au creat reactii in cadrul International Rugby Board.

Simon Mannix a declarat in editia din 6 noiembrie a ziarului britanic The Independent ca vechiul sau club a platit o serie de jucatori fidjieni pentru ca acestia sa refuze convocarea la Cupa Mondiala din 2011, in favoarea prezentei in aceeasi perioada, la clubul parizian din Top 14.

Pe lista lui Mannxi se afla Sireli Bobo, Jone Qovu, John Matavesi sau Virimi Vakatawa.

Presedintele lui Racing Club 92 Paris, Jackly Lorenzeti a negat in coloanele Midi Olimpique implicarea intr-o astfel de afacere. IRB a declansat deja o ancheta referitoare la acest caz.

Instanta suprema a rugby-ului a reafirmat dorinta sa de a se respecta regula cu numarul 9, cea care legifereaza prezenta jucatorilor in echipele lor nationale. In acest sens, IRB va avea o serie de intalniri cu reprezentantii federatiilor nationale si ai cluburilor, pentru a putea sa isi faca o imagine corecta asupra tuturor situatiilor particulare.

IRB va lupta pentru respectarea regulii 9, nedorind ca astfel de neintelegeri sa mai apara intre echipele nationale si echipele de club.

1,822 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response