Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Dramatica dubla Dinamo-Agen in Cupa Campionilor

6 decembrie 2012 INTERNATIONAL

Rugby Romania.

In 1967 s-a disputat ultima editie a Cupei Campionilor, o incercare in era rugby-ului amator de a crea o competitie a cluburilor de pe batranul continent.

Finala s-a disputat in dubla mansa, iar protagoniste au fost Dinamo Bucuresti si Agen, viitoarea adversara de sambata a Lupilor Bucuresti in Amlin Challenge Cup.

In primul joc, Dinamo a cedat pe terenul lui SU. Agen cu 12-0. Agen era la acea vreme una dintre fortele rugby-ului francez, cucerind titlul de campioana, atat in 1965, cat si in 1966.

Returul a fost de poveste. Desi la pauza “alb-rosii” conduceau doar cu 3-0 si ramasi in 14 jucatori, Stoica accidentat fiind transportat la spital, ultimele 35 de minute au fost de cosmar pentru Lacroix si ai sai.

Remarcabil condusa in teren de Mircea Leonte, Dinamo a marcat trei incercari, prin Coravu si Dragomir de doua ori. La acestea s-au adaugat doua transformari ale lui Ghe. Nica si o lovitura de pedeapsa, Al. Ghiuciuc trecandu-si si el numele pe lista marcatorilor cu o transformare.

Dinamo s-a impus cu 18-0 si a cucerit trofeul. Dupa partida, Lacroix, cel care era in acea vreme capitanul nationalei Frantei a declarat: ” Romanii au fost de-a dreptul fantastici”.

3,515 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response