Saturday 28th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cardiff Blues si Ospreys, invingatoare in runda galeza

27 decembrie 2012 PRO12 RUGBY

RaboDirect Pro 12.

Liga Celtica a programat o runda galeza in care fata in fata s-au aflat Cardiff Blues cu Newport Dragons si Ospreys cu Scarlets.

Pe Arms Park din Cardiff, gazdele de la Blues au reusit sa intreaca ambitioasa echipa a lui Newport. Cardiff Blues pierdusera sase din ultimele sapte confruntari in Liga Celtica si aveau neaparata nevoie de o victorie pentru a mai salva din imaginea lasata in 2012.

Aflati pe penultima pozitie, “dragonii” au dat o replica pe masura, victoria lui Blues conturandu-se cu greu. Patchell a fost eroul gazdelor, uvertura reusind sa concretizeze patru lovituri de pedeapsa. Pentru Newport, Andy Tuilagi a semnat un eseu transformat de Evans, iar Robling a marcat dintr-o penalitate. Cardiff Blues s-au impus cu rezultatul de 12-10.

Pe Liberty Stadium din Swansea, campionii en-titre, Ospreys au dat piept cu ocupanta locului secund, Scarlets. “Egretele” au prins o zi mare si s-au impus fara drept de apel in ciuda faptului ca nu au reusit sa obtina si bonusul ofensiv.

Un eseu de penalizare si alte doua reusite de King, respectiv Fotuali’i, la care s-au adaugat o conversie si patru penalitati dar si un dropgol al aceluiasi Fotuali’i au completat tablou marcatorilor pentru Ospreys.

De partea cealalta, punctele de onoare ale lui Scarlets au fost reusite de A.Thomas din lovitura de pedeapsa. Scarlets au fost penalizati cu trei cartonase galbene, Earle, Knoyle si A.Thomas, dar si cu doua rosii, Mc Cusker respectiv Owen, astfel ca ultimele minute ale partidei au fost nevoiti sa evolueze in 12 jucatori. Ospreys au castigat cu rezultatul de 32-3.

Clasament:
1.Ulster-47p
2.Scarlets-38p
3.Munster-33p
4.Glasgow-32p
5.Ospreys-31p
6.Leinster-31p
7.Cardiff Blues-24p
8.Treviso-23p
9.Edinburgh-21p
10.Connacht-16p
11.Newport-14p
12.Zebre-5p

Urmatoarea etapa se va desfasura intre 29 si 31 decembrie dupa urmatorul program:
Treviso-Zebre
Edinburgh-Glasgow
Munster-Ulster
Leinster-Connacht
Newport-Ospreys

1,704 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response