Monday 30th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ulster au suferit prima infrangere in Liga Celtica

31 decembrie 2012 PRO12 RUGBY
RaboDirect Pro 12.

RaboDirect Pro 12.

Runda a 12-a a programat partide interesante intre echipe din aceeasi tara, cu alte cuvinte o etapa a derby-urilor.

Pe Thomond Park din Limerick, Munster nu le-au lasat nicio sansa lui Ulster provocandu-le prima infrangere in acest sezon. “Armata rosie” a defilat reusind o victorie cu 24-10 intr-o partida controlata de la un capat la celalalt. Trei incercari, un eseu de penalizare si alte doua reusite de Zebo respectiv O’Mahony nu au fost insa suficiente si pentru punctul bonus ofensiv. De partea cealalta Birch a salvat pe final onoarea liderului reusind eseul. Keatley a mai adus puncte pentru Munster din trei transformari si o penalitate, in timp ce pentru nord-irlandezi Olding a semnat o transformare iar O’Connor o penalitate, Marshall primind un cartonas galben.

Edinburgh si Glasgow s-au duelat pe Murrayfield si pentru 1872 Cup, un trofeu care se decerneaza din 2008 castigatoarei dublei manse dintre cele doua echipe scotiene in amintirea faptului, ca cele doua s-au confruntat pentru prima data in anul 1872, atunci cand Edinburgh a invins Glasgow cu 3-0. Warriors s-au impus cu 21-17 dupa ce au condus cu 21-3, Edinburgh avand o revenire pe final, insuficienta insa pentru a obtine victoria. Maitland, Jackson si Pyrgos au reusit cate un eseu pentru Glasgow, iar Horne a transformat doua dintre acestea. Edinburgh au replicat prin incercarile lui Grant si Visser, Laidlaw reusind doua transformari si o penalitate. Cu si in prima disputa de la Glasgow tot Warriors s-au impus, scor 23-14, echipa din capitala Scotiei a cucerit Trofeul 1972 Cup pentru a cincea oara si pentru a patra oara consecutiv.

In derby-ul italian Treviso a dispus de Zebre cu rezultatul de 26-18. Burton a adus avantaj pentru “alb-verzi” inca din debutul partidei reusind doua dropgoluri in opt minute. Prima parte a apartinut lui Treviso care au mai reusit doua incercari prin Gori si Ghiraldini. In partea secunda Zebre au revenit, Buso si Tebaldi reusind cate un eseu, Chillon o transformare, Orquera si Garcia cate o penalitate. Diferenta a facut-o insa Burton cu cele doua transformari, doua penalitati si tot atatea dropgoluri. Zebre raman astfel dupa 12 runde fara victorie in Liga Celtica.

Leinster nu au intampinat probleme in a se impune in fata modestei Connacht, pe care au invins-o cu rezultatul de 17-0. In ciuda diferentei de scor, campionii din Heineken Cup nu au reusit sa obtina bonusul ofensiv, Madigan si McGrath reusind cele doua eseuri ale lui Leinster. Madigan si-a mai daugat in cont doua transformari si o lovitura de pedeapsa.

In ultima zi a anului partida Newport Dragons–Ospreys va incheia diputele din 2012 in cadrul Ligii Celtice.

Clasament :
1.Ulster-47p
2.Scarlets-38p
3.Munster-37p
4.Glasgow-36p
5.Leinster-35p
6.Ospreys-31p
7.Treviso-27p
8.Cardiff Blues-24p
9.Edinburgh-22p
10.Connacht-16p
11.Newport-14p
12.Zebre-5p

1,154 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response