Wednesday 08th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cardiff Blues a produs surpriza etapei cu Tamba pe teren

6 ianuarie 2013 PRO12 RUGBY
Petru Tamba.

Petru Tamba.

Cardiff Blues a reusit surpriza etapei a 13-a din Rabo Direct Pro 12 invingand-o pe Munster chiar pe Thomond Park din Limerick. In mod surprinzator “armata rosie” nu a reusit decat doua penalitati, ambele concretizate de O’Gara, in timp ce pentru galezi, O.Williams si Copeland au marcat cate un eseu ambele transformate de Patchell care a mai conbtribuit cu o lovitura de pedeapsa. Cardiff Blues s-au impus cu rezultatul de 17-6. A fost partida de debut a lui Petre Tamba in echipa galeza, pilierul roman intrand in joc din postura de rezerva in minutul 69.

Runda cu numarul 13 a programat derby-ul primelor doua clasate, Ulster si Scarlets. Nord-irlandezii s-au impus fara mari probleme la o diferenta de scor consistenta, 47-17. Desi prima parte a jocului a fost echilibrata, in prepriza secunda Ulster s-au dezlantuit reusind sa marcheze nu mai putin de cinci eseuri care le-a adus si bonusul ofensiv. Diack, N.Williams, Trimble, McComb si un eseu de penalizare au fost trecute in contul liderului. Pe langa acestea Pienaar cu doua transformari si patru penalitati, Cave cu o transformare si Jackson cu alte doua au intregit tabloul marcatorilor. In replica, Scarlets a marcat doua eseuri prin Turnbull si Williams, Thomas reusind o conversie si o penalitate.

Ospreys s-au impus neasteptat de greu in fata ultimei clasate Zebre. Italienii au condus la pauza cu 8-6 dupa eseul si lovitura de pedeapsa semnate de Chillon. Galezii au rasturnat scorul, dar au trait cu emotii la final cand Zebre s-au apropiat la doar un punct. Biggar a fost omul meciului pentru gazade, el semanand toate punctele “egretelor”, un eseu transformat si trei lovituri de pedeapsa. Pentru Zebre, Tebaldi a mai reusit o incercare transformata de Halangahu, iar scorul final a fost Ospreys-Zebre 16-15.

Glasgow Warriors au reusit scorul etapei invingand pe Treviso cu scorul de 41-7. Van der Merwe, Hogg de doua ori, Seymour si Matawalu au asigurat punctul bonus ofensiv toate cele cinci eseuri fiind transformate de Jackson, trei si Weir, doua. Jackson a mai contribuit si cu doua penalitati. Punctele de onoare ale lui Treviso au fost reusite prin eseul lui Minto, transformat de Burton.

Leinster aflata pe o pozitie cu mult sub pretentiile campioanei din Heineken Cup s-au impus pe Murrayfield in fata lui Edinburgh cu rezultatul de 31-16. Scotienii au marcat prin Nel, un eseu si Francis o transformare si un dropgol respectiv Laidlaw doua penalitati. Leinster in schimb au luat si punctul bonus ofensiv pentru cele patru eseuri semnate de D’Arcy, Sexton, Madigan si un eseu de penalizare. Toate cele patru incercari au fost transformate de Sexton care a mai punctat dintr-o lovitura de pedeapsa. Aceasta victorie a urcat-o pe Leinster pana pe pozitia a treia.

Derby-ul codaselor dintre Connacht si Newport Dragons a revenit irlandezilor care s-au impus cu rezultatul de 30-11. Trei eseuri au reusit cei de la Connacht prin Naoupu, Poolman si un eseu de penalizare, Parks transformandu-le pe toate, concretizand si trei lovituri de pedeapsa. Punctele galezilor le-au reusit Evans cu un eseu si Prydie cu doua penalitati.

Clasament:
1.Ulster-52p
2.Glasgow-41p
3.Leinster-40p
4.Ospreys-39p
5.Scarlets-38p
6.Munster-37p
7.Cardiff Blues-28p
8.Treviso-27p
9.Edinburgh-22p
10.Connacht-20p
11.Newport-14p
12.Zebre-6p

Runda cu numarul 14 va avea loc intre 8 si 10 februarie dupa programul:
Cardiff Blues-Leinster
Ulster-Ospreys
Newport-Treviso
Scarlets-Connacht
Munster-Edinburgh
Zebre-Glasgow

1,840 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response