Friday 22nd November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Bath Rugby – Adversarii Lupilor Bucuresti

15 ianuarie 2013 CHALLENGE CUP
Bath Rugby.

Bath Rugby.

Sambata, 19 ianuarie, pe Recreation Ground, Lupii Bucuresti vor disputa ultima partida din actuala editie a AMLIN Challenge Cup, in fata lui Bath.

In cei 147 de ani de existenta, Bath a adus multa bucurie suporterilor, a cucerit de sase ori titlul in Anglia, de zece ori Cupa Anglo-Galeza si cate o data Heineken Cup, respectiv Amlin Challenge Cup.

Cu siguranta insa niciodata suporterii lui Bath nu au trait la o intesitate mai mare vreo partida a favoritilor, asa cum au facut-o la finala Heineken Cup din editia 1997-98.

Atunci, la Bordeaux, in ultimul act al principalei competitii europene intercluburi s-au aflat fata in fata Bath si Brive. Francezii erau in acel moment campionii en-titre ai competitiei, titlu cucerit cu un an mai devreme dupa o finala tot impotriva unei echipe din Anglia, Leicester Tigers.

Dupa prima parte a jocului se parea ca Brive va reusi sa-si apere titlul luand un avans de noua puncte pe tabela de scor, 16-5.
In partea secunda, Bath a revenit in joc si cu toate acestea, Brive continua sa ramana la conducere gratie celor cinci penalitati concretizate de Lamaison si a dropgolului reusit de Penaud.

Eseul transformat si cele trei lovituri de pedeapsa, trecute toate in contul fundasului Jon Callard au condus la situatia ca atunci cand mai erau de disputat 80 de secunde, Brive sa conduca cu 18-16.

In cele 80 de secunde ramase s-a scris istoria partidei. Callard a concretizat o lovitura de pedeapsa, iar Bath a trecut pentru prima oara in avantaj. A mai fost insa timp ca si Lamaison sa-si incerce precizia sutului, dar francezul a ratat si astfel Bath a cucerit titlul de campiona a Europei in editiei 1997-98.

Tot legat de adversarii Lupilor Bucuresti, a existat si un moment inedit in istoria rugby-ul la care Bath au fost partasi.

In 1996, Bath si Wigan RLFC au disputat o dubla partida, o confruntare mai altfel intre o reprezentanta a rugby union si una a rugby league. Prima disputa a avut loc dupa regulile din rugby league, rugby-ul jucat in XII, la Manchester, iar Wigan, s-a impus cu 82-6. Revansa a avut loc pe Twickenham, de aceasta data regulile de joc fiind cele din rugby union, iar Bath s-a impus cu 44-19.

Merita amintit si faptul ca in mod traditional Bath a fost in trecut echipa care a folosit un sistem propriu de numerotare al jucatorilor. Daca spre exemplu Leicester Tigers si Bristol foloseau litere in loc de numere, pentru cei din Bath numarul 13 lipsea iar fundasul purta tricoul cu numarul 16.

1,493 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response